Welkom, Sinterklaas!


Sinterklaas had dit jaar wel een erg bijzondere vraag voor onze kinderen. Om de files te vermijden vroeg hij hen of hij een tijdje in hun school mocht komen logeren. Vanzelfsprekend waren leerkrachten en leerlingen vereerd dat Sinterklaas net hun school uitkoos om deze vraag te stellen.

De slaapruimte die de school had voorzien, werd al snel in gebruik genomen. Dat konden de leerlingen zien aan de inrichting van het kamertje. Helaas bleek rommelpiet ook weer van de partij. Hij haalde steeds weer dingen overhoop.

Op 1 december had deze Piet het zelfs gepresteerd de wekker van de Sint weg te nemen. Hierdoor werd Sinterklaas niet op tijd wakker. Hoe de kinderen ook riepen, Sint werd er niet wakker van! Toen de zwarte Pieten langskwamen, merkten ze dat de Sint in een diepe slaap verzeild was geraakt. Zij haastten zich naar de slaapkamer om de Sint te wekken en klaar te maken voor het bezoek aan de school.

Alle schoolkinderen vonden het een fijn weerzien met Sinterklaas. De kinderen zongen liedjes die ze in de klas hadden geleerd. Sinterklaas en zijn pieten genoten duidelijk ook.

Sinterklaas maakt er elk jaar ook een erezaak van om persoonlijk langs te gaan bij de jongste kleuters. Zij zongen liedjes, overhandigden tekeningen en sommigen onder hen gaven Sint hun fopspeen mee...

Sinterklaas vroeg alle leerlingen om flinke Sprinkhaantjes te blijven en zich te blijven inzetten om er samen een fijne school van te maken.

0 Comments
Posted on 01 Dec 2017 by Meester Koen
Groot nieuws!
Groot nieuws! In de brievenbus van de school zat vandaag deze belangrijke brief. Zwarte Piet vraagt of de Sint op onze school mag logeren... Onze kinderen reageerden enthousiast en zoeken momenteel uit hoe en waar we Sint een slaapkamer kunnen maken op school. Wordt vervolgd!
0 Comments
Posted on 20 Nov 2017 by Meester Koen
't Sprinkhaantje steunt Music For Life!
0 Comments
Posted on 14 Nov 2017 by Meester Koen
Morgen start 'Helm Op Fluo Top'!
0 Comments
Posted on 05 Nov 2017 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 26 Oct 2017 by Meester Koen
Lokale radio Sprinkhaan zendt uit!
0 Comments
Posted on 26 Oct 2017 by Meester Koen
Fijne vakantie!
0 Comments
Posted on 26 Oct 2017 by Meester Koen
Het regent... of toch niet?
In de week waarin onze kleuters als thema 'parapluutje, parasolletje' hebben, kunnen we genieten van een fijn nazomertje... En toch heeft het even moeten regenen op onze speelplaats, want we moeten onze parapluutjes toch eens kunnen uitproberen, nietwaar?

0 Comments
Posted on 13 Oct 2017 by Meester Koen
't Sprinkhaantje steunt Music For Life


Onze ouderraad zet al een aantal jaar haar beste beentje voor om allerlei activiteiten in en rond de school te organiseren. Op die manier dragen we bij aan een gezellige school waar iedereen zich thuis voelt.

Dit jaar willen ze wat ruimer kijken dan onze de leefwereld. Daarom wordt ons Sprinkhaantje dit jaar DE WARMSTE SCHOOL!

Samen met het schoolteam en met extra hulp van de zesdeklassers organiseren ze daarom de warmste kerstmarkt ten voordele van Music for Life.

Zet alvast zaterdag 16 december met stip in uw agenda!

We kunnen zeker nog hulp gebruiken om dit evenement te doen slagen en een mooi bedrag te gaan afgeven in Puyenbroeck, waar dit jaar de Warmste Week plaatsvindt. Lees de brief (te lezen onder 'documenten') er op na om te weten hoe je ons kan steunen!
0 Comments
Posted on 12 Oct 2017 by Meester Koen
Dag van de leerkracht / Saved by the bell


Vandaag is het dag van de leerkracht. We zetten onze leerkrachten graag in de bloemetjes. Zij zorgen er immers voor dat alle Sprinkhaantjes elke schooldag kansen krijgen om te leren, te beleven en te groeien. Onze leerlingen knutselden een placemat. Wanneer de laatste schrift verbeterd is en deze placemat komt tevoorschijn, dan zorgt die vast voor een lach op het gezicht van de juf of meester.

Niet alle kinderen hebben het geluk om elke dag op een goede school terecht te kunnen. Wereldwijd hebben 263 miljoen kinderen niet de toegang tot goed onderwijs, omwille van de afstand tot een goede school, de kostprijs van onderwijs of de oorlog in hun land. Onze jongens en meisjes hebben vandaag hun leerkrachten een zodanig luid applaus gegeven dat ze het tot in Brussel moeten hebben gehoord... Heren ministers, wij willen voor alle kinderen ter wereld juffen en meesters zoals in 't Sprinkhaantje!
0 Comments
Posted on 05 Oct 2017 by Meester Koen
Scholenveldloop 2017

Editie 2017 van de Buggenhoutse scholenveldloop werd een zonnige editie. 't Sprinkhaantje was goed vertegenwoordigd en onze sportieve leerlingen hebben allemaal goed gelopen. Sommigen haalden zelfs een podiumplaats.
Proficiat aan onze medaillewinnaars!


Meer foto's van de scholencross kan je zien op de fotopagina.
0 Comments
Posted on 27 Sep 2017 by Meester Koen
Da-ag ballon, goede reis!
Onze kleuters werkten een hele week rond 'ballen en ballonnen'. We hebben ermee mogen gooien, rollen en er een heleboel opgeblazen. Gisteren lieten alle kleuters ook een ballonnetje de lucht in... We zijn benieuwd hoe ver ze vliegen!Er zijn al ballonnen geland in: Hoevenen (B), Zundert (NL), Kapellen (B), Gooreind (NL),... Benieuwd welke ballon het verste vloog...
0 Comments
Posted on 22 Sep 2017 by Meester Koen
Klasse-tip voor de aanpak van luizen.
0 Comments
Posted on 12 Sep 2017 by Meester Koen
Onze ouderraad organiseert...
0 Comments
Posted on 04 Sep 2017 by Meester Koen
We tellen af naar het nieuwe schooljaar...
0 Comments
Posted on 27 Aug 2017 by Meester Koen
Onze kleuterafdeling blaast 20 kaarsjes uit!
0 Comments
Posted on 24 Aug 2017 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 03 Jul 2017 by Meester Koen
Kwistoffel Columbus neemt afscheid van 6A...


Het mag dan wel vakantie zijn, dit filmpje willen we je niet onthouden. De zesdeklassers van 6A (je weet wel 'Kwistoffel Columbus', de Whizzkidsfinalisten) nemen afscheid van hun lagere schooltijd en staken hiervoor een leuke eindshow in elkaar. Voor deze eindshow monteerden ze -samen met meester Luc- een videoclip op 'Pretty Fly' (The Offspring) en het moet gezegd... het enthousiasme spat van het scherm.
Knap gedaan Kwistoffel Columbus!
0 Comments
Posted on 03 Jul 2017 by Meester Koen
't Sprinkhaantje zingt Classics
't Sprinkhaantje zingt Classics werd een geweldig leuke meezingvoorstelling in GC De Pit.

Alle kinderen en leerkrachten hebben erg genoten om drie keer voor een goedgevuld GC De Pit te mogen dansen en zingen. We hebben echt genoten van het enthousiasme van band, dansertjes, zangers en zangeressen en publiek!

Een dikke dankjewel aan iedereen die deze onvergetelijke voorstelling mogelijk heeft gemaakt: ouderraad, leerlingen en leerkrachten. Een samenwerking als dit is echt 'bon pour le moral'

0 Comments
Posted on 11 Jun 2017 by Meester Koen
SCHOOLFEEST: vrijdagavondvoorstelling volzet!
Wie nog tickets wil voor onze schoolvoorstelling kan momenteel enkel nog in de zaterdagvoorstellingen terecht.
Snel zijn is de boodschap, want ook deze voorstellingen raken al aardig ingevuld!


0 Comments
Posted on 21 May 2017 by Meester Koen
Klusjesactie derde leerjaar

Onze derdeklassers hebben zich de voorbije dagen ingezet voor Hongersnood 1212. Ze hebben allerlei klusjes gedaan tegen kleine beloning. Hiermee verzamelden ze meer dan 150 euro voor Hongersnood 1212.
We kregen enkele foto's binnen van onze solidariteitsklussers. Bravo, derdeklassers!
0 Comments
Posted on 16 May 2017 by Meester Koen
Belangrijke info SPORTSTERRENDAGEN
Beste ouders,

Op 21 april kreeg u een infobrief met betrekking tot de schoolsportdag van vrijdag 12 mei. We willen die dag deelnemen aan de 'Sportsterrendagen' in Gent.

Gezien het programma van de sportsterrendagen (zie www.sportsterrendagen.be) hadden we vooropgesteld tijdig naar Gent te vertrekken.

De busmaatschappij heeft ons vandaag laten weten dat het onmogelijk is bussen te voorzien op de gevraagde uren voor een groep van deze omvang. Omdat het onmogelijk blijkt een andere busmaatschappij in te huren, willen we de vertrekuren aanvaarden die wel mogelijk zijn voor het autocarbedrijf.

Onze leerlingen vertrekken daarom op vrijdag 12 mei om 08.45 uur naar Gent. In Gent zullen ze omstreeks 14.30 uur worden opgehaald. Dit maakt dat de leerlingen tijdens de gewone schooluren kunnen gebracht en afgehaald worden (mits ze geen filehinder ondervinden op de terugreis).

Het spijt ons dit te moeten meedelen. Vanuit de school hebben we de aanvraag voor busvervoer tijdig ingediend en zijn we op zoek gegaan naar alternatieven om alles te kunnen laten doorgaan zoals doorgegeven. Aangezien dit niet mogelijk bleek, zijn we blij dat de sportdag kan doorgaan, zij het in ingekorte versie.
0 Comments
Posted on 10 May 2017 by Meester Koen
Proficiat aan onze vormelingen en feestelingen Feest van de Vrijzinnige Jeugd!
0 Comments
Posted on 07 May 2017 by Meester Koen
Klussen voor 1212
Ongetwijfeld heeft uw kind de beelden gezien van de hongersnood die momenteel grote delen van Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalie teistert. Heel wat hulporganisaties hebben hun hulp al toegezegd en via het Consortium 1212 (www.1212.be) wordt de bevolking opgeroepen deze organisaties hierbij financieel te steunen.

Ook in ons derde leerjaar kwam de hongersnood ter sprake in de klas. Onze leerlingen waren zelfs zo gegrepen door dit nieuws dat ze aangaven hun steentje te willen bijdragen om de honger uit de wereld te helpen.

Ze willen hiervoor echt de handen uit de mouwen steken. Met een klusjesactie hopen ze heel wat geld te kunnen inzamelen voor Afrika.
Vanuit de school zijn we fier op hun engagement en duimen we voor een mooie opbrengst.
Succes, derdeklassers!

0 Comments
Posted on 26 Apr 2017 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 31 Mar 2017 by Meester Koen
Whizzkids 2017


De Whizzkidsfinale van 2017 werd een jubileumeditie. Deze prestigieuze ICT-wedstrijd ging dit jaar voor de vijftiende keer door. Voor de vierde (!) keer raakte onze school in de finale. De klas van meester Luc trok vanmorgen een beetje zenuwachtig naar Nazareth.

Het werd een spannende wedstrijd waarbij alle ploegen door samen te werken en logisch te redeneren hun ICT-vaardigheden inzetten om zo goed mogelijk te scoren. Vanaf de eerste ronde bleek dat het een haasje-over-spel zou worden tussen onze school en het Sint-Jan Berchmanscollege uit Malle in de strijd om de eerste plaats.

Na tien spannende ronden, met slechts enkele puntjes verschil, eindigde onze ploeg 'Kwistoffel Columbus' op de tweede plaats. Onze leerlingen wonnen zo maar eventjes twee laptops, vijf spelletjes en twee leuke uitstappen voor de hele klas.

We zijn erg fier op hun prestatie! Knap gedaan, zesdeklassers!
0 Comments
Posted on 22 Mar 2017 by Meester Koen
Eén minuut stilte
Op woensdag 22 maart zullen alle scholen de dag starten met een minuut stilte. Alle onderwijsverstrekkers gaan in op de vraag van Onderwijsminister Hilde Crevits om de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslagen van een jaar geleden in Brussel en Zaventem te herdenken, en met hen alle slachtoffers van aanslagen wereldwijd.

Ook op onze school zijn er leerlingen van wie directe familieleden slachtoffer werden van de aanslagen. Onze minuut stilte wil een symbolisch hart onder de riem zijn.
0 Comments
Posted on 21 Mar 2017 by Meester Koen
Radio Sprinkhaan zendt uit!
Speelplaatsradio Sprinkhaan zond vandaag voor de eerste keer uit. Onze zesdeklassers verzorgden een korte radio-uitzending voor het aanwezige publiek van kleuters. De kleuters waren alvast enthousiast. Radio Sprinkhaan zendt immers muziek uit voor wie van zingen, dansen en springen houdt!
0 Comments
Posted on 10 Mar 2017 by Meester Koen
Digitale Welpjes
De kleuters uit onze derde kleuterklas zijn beslist geen digibeten! Ze oefenden eerst op een tablet en programmeerden nadien de Bee-bot. Ze kleurden een tekening en brachten deze tot leven via augmented-reality.
De workshop van 'Digitale Wolven' werd erg gewaardeerd!

0 Comments
Posted on 09 Mar 2017 by Meester Koen
Proficiat Whizzkids-finalisten!
Groot nieuws! Onze zesdeklassers van 6A hebben de voorbije maanden samen met meester Luc hun uiterste best gedaan om alle opdrachten van de Whizzkids-wedstrijd (www.whizzkids.cst) tot een goed einde te brengen. Zij maakten onder andere een erg knap digitaal stripverhaal. Hun werk werd ook door de organisatoren gewaardeerd. Onze zesdeklassers stoten door naar de Whizzkidsfinale. De klas van meester Luc slaagde er de voorbije jaren al enkele keren in om een finaleplaatsje te veroveren, maar ook dit jaar zijn we er erg fier op.

Ook onze vijfdeklassers van 5A en 5B waagden hun kans. Ondanks hun goede inzet haalden ze de finale niet. Maar volgend jaar maken ze opnieuw kans, natuurlijk!
0 Comments
Posted on 09 Mar 2017 by Meester Koen
Klaar voor de jeugdboekenmaand?
Maart is jeugdboekenmaand!.
Hou jij ook zo van lezen? Deze maand staan er heel wat activiteiten gepland die je vast superleuk zal vinden. Wat dacht je er van om de bib te verkennen aan de hand van het speurspel 'Ally en de wetenschap' of kennis te maken met een echte jeugdauteur?

Deze maand staat leesplezier centraal!
0 Comments
Posted on 05 Mar 2017 by Meester Koen
Prettige vakantie!
We sloten de maand februari af met een spetterend carnavalsfeest. 's Voormiddags genoten we van een modeshow in de kleutergang. Er was ook tijd voor een verkleed dansje. 's Namiddags genoten we van de carnavalsshow. Onze leerlingen zetten hun beste beentje voor, het werd een gevarieerd spektakel... Bekijk de foto's in ons fotoboek maar!

En nu... is het tijd voor een schoolvrij weekje.
Prettige vakantie, iedereen!

0 Comments
Posted on 24 Feb 2017 by Meester Koen
Vlaamse week tegen pesten


De Vlaamse Week tegen Pesten krijgt dit jaar een heel andere invulling. Naast de lessen over plagen en pesten, de klasgesprekken rond dit onderwerp en de move tegen pesten gaan onze Sprinkhaantjes tijdens de speeltijd immers op zoek naar De Mol.

Enkele leerlingen hebben immers de instructie gekregen om op de speelplaats spelletjes te saboteren. De andere leerlingen werd gevraagd om extra waakzaam te zijn en bij elk conflict de dialoog aan te gaan met de mogelijke mol of op een geweldloze manier het conflict te be-eindigen.

Onderzoek toont immers aan dat het in echte pestsituaties er op aan komt dat het pestgedrag door de groep wordt afgekeurd en dat het belangrijk is dat de groep er voor kiest om niet mee te doen met de pestkop.

Het mol-spel helpt de leerlingen om net deze vaardigheden te trainen.
De kinderen werd bovendien gevraagd na te denken wie de mol zou kunnen zijn. De mollen werd gevraagd bij te houden wie goede conflictbemiddelaars zijn.

Aan het eind van de week worden de mollen bekend gemaakt. Zij nomineren op hun beurt die leerlingen die het best hadden bemiddeld bij elk conflict of die oplossingen zochten en vonden om het spelen aangenamer te maken.

Dankzij de mollenjacht tijdens de Vlaamse week tegen pesten worden onze leerlingen bewuster en weerbaarder. Want wie pest, verpest het voor de rest. Alle leerlingen engageren zich bovendien om van 't Sprinkhaantje een pestvrije school te maken.
0 Comments
Posted on 20 Feb 2017 by Meester Koen
Inschrijvingen schooljaar 2017-2018
Vanaf woensdag 1 februari is het voor ouders van leerlingen op onze school mogelijk om broers of zussen in te schrijven voor schooljaar 2017-2018.

U kan hiervoor terecht op het schoolsecretariaat tijdens de schooluren. Een afspraak maken voor inschrijving buiten de schooluren kan natuurlijk ook.
Wie langskomt voor de inschrijving van zijn kind, brengt best de Kids-ID of een ander document waarop het rijksregisternummer is vermeld mee.

Op dinsdag 7 maart voorzien we opnieuw een inschrijfdag (voor alle nieuwkomers) waarbij inschrijven in onze school mogelijk is tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

We proberen de komende weken alle Buggenhoutenaren te informeren over onze inschrijfdag.

Mocht u iemand kennen die op zoek is naar een leuke school voor zijn/haar peuter, kleuter of lagere schoolkind, waarderen we het erg als u onze school aanbeveelt en de info over onze inschrijfmomenten doorspeelt.
0 Comments
Posted on 27 Jan 2017 by Meester Koen
Beeldverslag van superleuke boerderijklassen...


Op 23 en 24 januari trokken onze eerste- en tweedeklassers naar Wortel voor twee superleuke dagen op de boerderij 'De Bonte Beestenboel'. Ontdek alles wat ze er beleefden in het filmpje!
0 Comments
Posted on 25 Jan 2017 by Meester Koen
GSM-inzamelactie
Onze school neemt binnenkort deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus.

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen van 30 januari tot 10 februari 2017 deponeren in de inzamelbox van Recupel op het schoolsecretariaat.

We weten dat deze inzamelperiode pas binnen enkele weken start, maar willen de actie alvast kenbaar maken, opdat je in tussentijd geen toestellen zou wegbrengen naar andere inzamelpunten.


Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm's gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?

Hoe meer toestellen we inzamelen:
à hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
à hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

Voor meer inlichtingen kan je terecht op het secretariaat
Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op www.goodplanet.be/gsm
Alvast bedankt voor jullie samenwerking!
0 Comments
Posted on 24 Jan 2017 by Meester Koen
Start van de inschrijvingsperiode voor voorrangsgroepen
Vanaf woensdag 2 februari is het voor ouders van leerlingen op onze school mogelijk om broers of zussen in te schrijven voor schooljaar 2017-2018.

U kan hiervoor terecht op het schoolsecretariaat tijdens de schooluren. Een afspraak maken voor inschrijving buiten de schooluren kan natuurlijk ook.

Op dinsdag 7 maart voorzien we opnieuw een inschrijfdag (voor alle nieuwkomers) waarbij inschrijven in onze school mogelijk is tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

We proberen de komende weken alle Buggenhoutenaren te informeren over onze inschrijfdag.

Iedereen welkom!
0 Comments
Posted on 20 Jan 2017 by Meester Koen
Vrolijk kerstfeest!
De vijfdeklassers van 5B hebben wel een heel bijzondere kerstwens klaar... Zij gingen de mannequin-challenge aan en presenteren hieronder fier het resultaat:


0 Comments
Posted on 22 Dec 2016 by Meester Koen
Casino-avond
Onze ouderraad voorzag dit jaar voor het eerst een kinder-casino-avond. Het werd een feestelijke avond waarop alle kinderen genoten van de spelletjes en de casino-sfeer. Een activititeit voor herhaling vatbaar.
Dankjewel ouderraad!(meer foto's in het foto-album)
0 Comments
Posted on 18 Dec 2016 by Meester Koen
Sint op bezoek!


De Sint was blij verrast toen hij aankwam in onze school. Alle leerlingen wachtten hem op in de turnzaal.

Sinterklaas kreeg een warm onthaal van alle vrienden van de school.
Iedereen heeft zich de voorbije weken goed ingezet om de opdracht van Zwarte Piet tot een goed einde te brengen.

Sint mocht een reuzegroot Sprinkhaantjeskookboek in ontvangst nemen, zodat hij suggesties kan doorgeven aan kookpiet en Conchita.

Alle kinderen brachten ook versjes, liedjes en dansjes omdat ze zo blij waren dat de Sint op school langskwam. Sommige versjes deden ons gieren van het lachen en andere dansjes maakten iedereen blij enthousiast!

Sint en zijn Pieten komen elk jaar graag naar �€™t Sprinkhaantje. Ze maakten tijd om alle kleuters in de kleuterklassen te bezoeken en hadden heel wat nieuw speelgoed voor alle kleuterklassen meegebracht.

Voor de kinderen van de lagere school bracht Sint en Piet ook iets heel bijzonders mee�€¦

Naast heel wat nieuw speelgoed voor de speelkoffers (waarmee de kinderen tijdens de middagpauze mogen spelen) had hij allerlei bouwplaten en bouwsteentjes mee om een lego-wand te maken waar de kinderen tijdens de middagpauze naar hartelust mogen bouwen.

En omdat de kinderen op school zo gek zijn op dansen en zingen bracht hij ook materiaal mee waarmee de zesdeklassers binnenkort voor hun schoolvriendjes radio mogen maken. Lokale radio Sprinkhaan belooft een populair station te worden. Alle kinderen genoten van het bezoek van de Sint.

De pieten fluisterden meester Koen alvast toe dat ze volgend jaar zeker terug willen komen!
0 Comments
Posted on 02 Dec 2016 by Meester Koen
Nieuwe fietsjes!


Onze truffelverkoop was een groot succes. Zoals vermeld in de bestelbrief willen we een deel van de opbrengst gebruiken voor de aankoop van nieuwe fietsjes voor de kleuterspeelplaats.

We kochten drie mooie en degelijke fietsjes aan die de kleuters vandaag voor het eerst in gebruik konden nemen.We zijn er zeker van dat al onze kleuters nog heel wat plezier zullen beleven aan die nieuwe fietsjes!
.
Een tijdje terug werd onze school geselecteerd om als proefschool te fungeren voor het Spoelboekje van CM. Onze kleuters poetsen dagelijks hun tanden en dat mooie initiatief is hen niet ontgaan.

Als beloning heeft CM ons voor elke kleuter een mooi geschenkenpakketje bezorgd: een brooddoos, een infopakket rond Cricus Luis en een luizenkam. Aangezien alle kinderen een brooddoos kregen, is het wel belangrijk om deze te naamtekenen.
Zo hebben we vandaag, nog voor de komst van de Sint, al heel wat kinderen blij gemaakt.

En morgen verwachten we dan Sinterklaas. Benieuwd wat hij voor onze kinderen zal brengen...
0 Comments
Posted on 01 Dec 2016 by Meester Koen
Zwarte Piet op bezoek!


Zwarte Piet kwam vandaag langs in 't Sprinkhaantje. Hij verrastte alle kinderen in de klas met een klein bezoekje. Hij klom ook tot op het hoogste dak van de school. Toen hij eindelijk weer op de begane grond stond, kon meester Koen enkele tekeningen afgeven die Zwarte Piet kan meenemen naar Sinterklaas. Piet fluisterde ook wat in het oor van meester Koen...

Conchita helpt kookpiet tegenwoordig in de keuken. Helaas staat er wel heel vaak paella op het menu. Daarom vroeg Zwarte Piet aan alle leerlingen van 't Sprinkhaantje om een receptje te verzinnen van een lekker gerechtje, zodat we Sinterklaas kunnen verrassen met een echt Sprinkhaantjeskookboek!

Alle kinderen hebben alvast hun medewerking beloofd!
0 Comments
Posted on 22 Nov 2016 by Meester Koen
Fijne herfstvakantie!
Met een eng dansje en een heerlijk tasje soep konden we de eerste schoolmaanden afsluiten. Nu gaan we genieten van de herfstvakantie. Tot binnenkort!

(meer foto's op onze fotopagina)
0 Comments
Posted on 29 Oct 2016 by Meester Koen
Vrijdag dag van de jeugdbeweging
Zet je jeugdbeweging in de kijker en kom in uniform naar school!
0 Comments
Posted on 19 Oct 2016 by Meester Koen
herfst in het bos!
Het is (eindelijk?) herfst!
Onze kleuters en derdeklassers trokken reeds naar het bos om de kleurenpracht van het bos in het nieuwe seizoen te ontdekken.
Ook aan de knutselwerkjes in de gangen kan je zien dat de herfst in het land is!

0 Comments
Posted on 18 Oct 2016 by Meester Koen
Dag van de leerkracht
Voor de lach van Hanneke
en de blik van Kim,
de giechel van Anneke
en de tranen van Tim.

Om het kusje van Selina
en de sommen van Tommy,
het zingen van Kiara
en het dansen van Romy.

Je hoort het niet vaak,
je hoort het maar zelden
meesters en juffen
zijn rasechte helden!


(vrij naar een gedicht van Carla Huisman)


Juf, meester, voor je dagelijkse inzet, je humor, je troostende woorden, je hulp en je lach voor al onze leerlingen... dankjewel

0 Comments
Posted on 02 Oct 2016 by Meester Koen
Buggenhoutse scholenveldloop 2016
Onder een prachtig blauwe hemel werd vandaag de scholenveldloop gelopen. Het werd een mooie editie, waarbij onze school behoorlijk wat medailles wist binnen te halen. Maar het motto 'deelnemen is belangrijker dan winnen' indachtig wil ik toch alle deelnemers bedanken voor hun inzet en alle supporters voor hun aanmoedigingen. Tot volgend jaar!
0 Comments
Posted on 28 Sep 2016 by Meester Koen
Toon je sport op school!
Vandaag toonden alle leerlingen die aangesloten zijn bij een sportclub fier de kleuren van hun club. Heel wat kinderen zetten de sportclub in de kijker en vertelden hun klasgenootjes honderduit waarom ze zo gek zijn op hun hobby.
0 Comments
Posted on 14 Sep 2016 by Meester Koen
Aan een nieuwe GSM toe? Gooi je oude toestel niet weg!
In januari willen we op onze school opnieuw een GSM-inzamelactie organiseren.
Deze actie, i.s.m. Good Planet (www.goodplanet.be) helpt de afvalberg verkleinen.
Goodplanet vergoedt onze school bovendien door middel van informaticamateriaal.

Is je GSM aan vervanging toe? Gooi 'm dan niet weg, maar bewaar 'm voor onze actie later dit schooljaar!
0 Comments
Posted on 13 Sep 2016 by Meester Koen
Start van een nieuw schooljaar!


We startten het nieuwe schooljaar met tromgeroffel, want we gaan een schooljaar in met een vrolijke noot!

Zowat alle leerlingen kwamen vandaag met een grote glimlach de schoolpoort doorgewandeld. De vakantie is leuk geweest, maar nu kijken we uit naar het nieuwe schooljaar.
Ons sprinkhaantjesorkest, dat ondertussen uitgebreid is met enkele nieuwe muzikanten, was klaar voor het eerste concertje van het schooljaar.

Onze ouderraad zorgde bovendien voor een lekker ontbijt voor alle moekes en vakes.
Dankjewel ouderraad!
We zijn er helemaal klaar voor!
0 Comments
Posted on 01 Sep 2016 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 05 Jul 2016 by Meester Koen
Eindshow zesde leerjaar
Op de laatste schooldag zorgen onze afscheidnemende zesdeklassers steeds voor een mooie eindshow. Elk jaar is dit een pakkend moment dat niemand onberoerd laat.
Kijk maar mee naar deze twee fragmenten...
meer foto's op onze Facebookpagina!0 Comments
Posted on 01 Jul 2016 by Meester Koen
Roofvogelshow op school
Vogelkenner Jasper kwam langs met enkele spectaculaire roofvogels. We genoten van hun vliegkunsten en staken zeker iets op van de uitleg van Jasper. Dankjewel, ouderraad, om dit voor ons te voorzien!
0 Comments
Posted on 28 Jun 2016 by Meester Koen
Supporters op post!
Onze oproep 'Supporter mee met meester Andre' werd ook door TV Oost opgemerkt. Zij kwamen langs voor het maken van een kleine reportage die vanavond omstreeks 18.30 uur te zien zal zijn op TV Oost.

0 Comments
Posted on 13 Jun 2016 by Meester Koen
Sportdag voor 3de tot 6de leerjaar: Robinson Day
0 Comments
Posted on 24 May 2016 by Meester Koen
Terugblik op een geslaagde opendeur!
0 Comments
Posted on 22 May 2016 by Meester Koen
Derde kleuterklas en eerste leerjaar planten zonnebloemen.
Vandaag hebben de derdekleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar samen zonnebloemen geplant.
De zonnebloempitjes die onze vriendjes eerder hebben geplant bleken al flink gegroeid.
(Net als de kinderen zelf!)
Dankzij de samenwerking van onze sloebers ziet onze speelplaats er binnenkort heel wat fleuriger uit!
Deze activiteit is een van de overstapactiviteiten die we op school organiseren om de drempel tussen kleuterschool en lagere school te verlagen.

0 Comments
Posted on 12 May 2016 by Meester Koen
Verkeersdag
Wij vinden een veilig verkeer van en naar de school erg belangrijk. Aan het begin van dit schooljaar deden we mee met de nationale STRAP-dag. Vandaag voorzagen we dan een echte verkeers-dag...

In een doorschuifsysteem konden alle kinderen dan de hele voormiddag hun verkeerskennis testen. De fietsbegeleiders en politie van de gemeente Buggenhout stond in voor de controle van alle fietsen en de fietsvaardigheid van onze leerlingen werd nagegaan op een fietsvaardigheidsparcours.

Dankzij de educatieve koffers van de provincie Oost-Vlaanderen konden kinderen ook theoretisch en praktisch ervaren waarom het belangrijk is om zichtbaar te zijn in het verkeer.

Er stond ook een grote vrachtwagen op de speelplaats. Hierdoor konden de leerlingen die in de klas rond de dode-hoek bij vrachtwagens hadden geleerd in het echt ervaren hoe (on)zichtbaar fietsers wel zijn vanuit de cabine van een grote truck.

Daarnaast leerden de kinderen hoe ze hun fiets moeten poetsen en hoe ze een band kunnen plakken. Ook de pro-mille-brillen van de politie waren erg zinvol. Hiermee konden onze leerlingen ervaren hoe je waarneming verandert onder invloed van alcohol.
Het was een leerrijke leuke zonovergoten voormiddag.

De ouderraad van de school wil de kinderen voor hun inzet belonen met een persoonlijk fluohesje. Dat hebben ze echt wel verdiend!meer foto's op de fotopagina!
0 Comments
Posted on 04 May 2016 by Meester Koen
Mama doet mee!
Vandaag genoten onze kleuters van het samenspelen met mama. De mama's die op een verwendagje hadden gerekend, kwamen wat bedrogen uit want er moest geklauterd en geklommen, gevouwen en gegooid worden...
Maar dat vinden onze kleuters natuurlijk het leukst!
Dankjewel aan alle mama's die zich konden vrijmaken voor deze samenspeelnamiddag!
0 Comments
Posted on 29 Apr 2016 by Meester Koen
Afsluiter Kinder- en Jeugdjury
Alle leerlingen die meelazen voor de kinder- en jeugdjury werden door de bib uitgenodigd in GC De Pit om als afsluiter van deze leeswedstrijd enkele jeugdauteurs te ontmoeten en te horen hoe hun boeken tot stand komen.
Het was een fijne kennismaking en de aanwezige leerlingen genoten volop van hun verhalen en tekenkunsten.
0 Comments
Posted on 24 Apr 2016 by Meester Koen
Buggenhout Boekt!
0 Comments
Posted on 13 Apr 2016 by Meester Koen
Pedagogische studiedag
Op vrijdag 15 april is er een pedagogische studiedag voorzien.
Alle leerlingen hebben hierdoor een dagje vrijaf.
De juffen en meesters verdiepen zich in het gebruik van de iPad...
0 Comments
Posted on 13 Apr 2016 by Meester Koen
Brussel
De aanslagen in Brussel vereisen dat we u informeren over de veiligheid van uw kind op school en over hoe u met uw kind kan spreken over deze vreselijke gebeurtenissen.

We willen onze leerlingen niet onnodig bang maken maar houden de komende dagen de schoolpoorten zeker gesloten. We beschikken op school ook over een noodplan voor het geval zich noodsituaties voordoen.

Alle leerlingen blijven binnen de schoolgebouwen. Het afhalen van leerlingen om 's middags thuis te gaan eten is mogelijk.

We ontvingen nog geen richtlijnen van het ministerie van Onderwijs die bijkomende maatregelen vragen.

Wellicht zullen vandaag en morgen heel wat vragen komen vanuit de kinderen. Het lijkt ons goed om dit gesprek aan te gaan op een manier die geen onnodige ongerustheid veroorzaakt.

Ouders die hierbij ondersteuning willen kunnen zeker antwoorden vinden op hun vragen via deze link https://www.klasse.be/32165
We zijn er van overtuigd dat deze aanslagen niet hoeven te leiden tot paniek, maar nemen wel onze voorzorgsmaatregelen.

Met vriendelijke groeten,

Directie en leerkrachten
0 Comments
Posted on 22 Mar 2016 by Meester Koen
Info-avond
Iedereen welkom!
Posted on 19 Feb 2016 by Meester Koen
Iedereen wordt Brullie tegen pesten!


Ook in 2016 dansen we de 'Move tegen pesten'!
Posted on 04 Feb 2016 by Meester Koen
Jeugdauteurs op bezoek!
Vandaag kregen alle klassen het bezoek van een jeugdauteur. Niko De Braeckeleer en Wally De Doncker kwamen langs op school om onze leerlingen te vertellen over het schrijven van een boek en om goede schrijftips mee te geven aan onze leerlingen!


Posted on 19 Jan 2016 by Meester Koen
Dankjewel!
Met de opbrengst van onze truffel- en studentenhaververkoop konden we alle kleuterklassen voorzien van een nieuwere computer. Onze ICT-meester bracht vandaag de klaargemaakte toestellen naar de klassen.

Daarbovenop werd voor alle klassen (kleuter- en lagere school) een tablet aangekocht.

Dankjewel aan iedereen die een of meerdere doosjes truffels kocht!


Posted on 13 Jan 2016 by Meester Koen
Middagtoezichter (m/v) gezocht!
Onze middagtoezichters zorgen er elke middag voor dat onze leerlingen hun middagmaal kunnen nuttigen onder hun toezicht. Zij houden ook een oogje in het zeil bij het spelen van de groep die reeds gegeten heeft of nog moet eten.

Een troostend woordje of een schouderklopje bij de dagelijkse speelplaatsavonturen van onze leerlingen hoort er natuurlijk ook bij.

Ben jij iemand die in dit profiel past? Kan je je elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hiertoe (tegen vergoeding) engageren tussen 12.05 uur en 13.00 uur?

Laat het dan weten via directie@gbsbuggenhout.be of via telefoon 052/33 95 67 (vraag naar directie)

Ken jij iemand die dit wel zou willen doen? Wil je meer info over de invulling van deze opdracht? Aarzel niet ons te contacteren!
Posted on 06 Jan 2016 by Meester Koen
Fijn eindejaar!
We willen graag iedereen een gezellige kerstperiode en een knallend eindejaar toewensen!
Posted on 17 Dec 2015 by Meester Koen
Dankjewel Sinterklaas!
Vandaag kwam Sinterklaas langs in onze school. Zwarte Piet was eerder deze week al eens langsgekomen. Hij vond het zelfs zo goed op school dat hij er zijn tentje had opgezet. Hij wilde ook alle schoentjes bewaken die op school werden gezet...

Jammer genoeg was het Rommelpiet die op school bleef overnachten.
vandaag hadden alle kinderen dan ook wat tips klaar opdat Sinterklaas aan Rommelpiet kan vertellen hoe hij kan zorgen dat er geen kleren blijven rondslingeren, dat afval in de juiste container moet en dat we voor boeken echt wel zorg moeten dragen.

Dankzij de versjes, liedjes en tekeningen weten de Pieten vanaf nu hoe ze afval en rommel kunnen voorkomen!

De kinderen waren erg blij met de komst van Sinterklaas en Sinterklaas vond het fijn om opnieuw in de school te gast te zijn.

Alle kinderen kregen, naast een zakje met lekkers en een cadeau voor de klas een heuse goochelshow met clown Jokie-Dokie cadeau!

In de kleuterklassen kwam Sinterklaas in elke klas persoonlijk langs om de cadeautjes die de kinderen hadden gevraagd te bezorgen.

Posted on 04 Dec 2015 by Meester Koen
Dankjewel!
Onze truffelverkoop zit er op. Ik wil graag alle verkopers en kopers bedanken voor de steun aan onze school.

Zoals beloofd kreeg de beste truffelverkoper vandaag een waardebon voor Standaard Boekhandel en de best verkopende klas kreeg een lekkere traktatie.

Vandaag kwam Zwarte Piet eens langs op school. Hij strooide snoep in alle klassen en liep over het dak...
Hij bleek ook op school te hebben overnacht. We ontdekten zijn tentje en slaapzak in de turnzaal... Bekijk de foto's in het foto-album maar eens!
Posted on 30 Nov 2015 by Meester Koen
Geheimzinnige kist gevonden...


Vandaag vonden enkele slimme speurders een kist op de speelplaats van de lagere school.
Waar ze vandaag kwam, wist niemand.
Hoe ze geopend kon worden ook niet.
Door alle ideeën samen te leggen vonden we gelukkig de code van het slot.
Toen de kist opende, bleken er geen gouden dukaten in te zitten.
Er zaten ook geen nic-nacjes in.
De kist bevatte een aantal oude voorwerpen en een boek.
Niet zomaar een boek, maar een boek met een opdracht.

Wordt vast vervolgd..!
Posted on 26 Nov 2015 by Meester Koen
Applaus!
En of ze het goed gedaan hebben! Onze kleuters brachten vandaag een echt eurovisiesongfestival voor hun grootouders. Als dank voor wat opa en oma allemaal voor hen doet, zetten ze hun beste beentje voor in een wervelende show.

Het applaus was meer dan dik verdiend. Een dikke proficiat aan al onze kleuters.
Wie de filmpjes die getoond werden nog eens wil terugzien, kan dat hier doen...


Posted on 20 Nov 2015 by Meester Koen
Truffelverkoop, oudercontactenweek en sprookjestocht
Volgende weken willen we tijd maken voor de organisatie van individuele oudercontacten in de lagere school. Alle ouders krijgen via hun kind een papieren uitnodiging met invulstrookje.
We verwachten dat alle ouders van deze gelegenheid gebruik maken om de klastitularis te spreken.

Een ander briefje dat vandaag in papieren versie in de schooltas van uw kind zal zitten is een uitnodiging om onze school te sponsoren bij de truffelverkoop. De opbrengst van deze verkoop willen we gebruiken voor het vernieuwen van ons computerpark in de kleuterschool en de aanschaf van enkele extra tablets in de lagere school.
De brief is ook digitaal raadpleegbaar op onze website onder 'documenten'

Op 12 december organiseert onze ouderraad een sprookjestocht. Ook hier vindt u een briefje van in de schooltas van uw kind. Het belooft een superleuke activiteit te worden voor het hele gezin. Jij doet toch ook mee?

Posted on 12 Nov 2015 by Meester Koen
Fijne herfstvakantie!
De eerste maanden van het schooljaar zitten er op. De herfstvakantie belooft een verkwikkende rustpauze in dit schooljaar te worden. We wensen alle leerlingen en hun ouders een fijne herfstvakantie!

Net voor de vakantie vernamen we het nieuws van de geboorte van Renée, dochtertje van juf Elke. De tweedeklassers maakten alvast een mooi welkomkaartje voor baby Renée... Een dikke proficiat, juf Elke, kom binnenkort maar eens pronken met je dochtertje!

Posted on 30 Oct 2015 by Meester Koen
Ze zijn vertrokken!
Onze vijfde- en zesdeklassers vertrokken vandaag voor een weekje bosklassenplezier. Ze trekken naar Maasmechelen waar ze op ontdekking trekken door het mooie Limburg met z'n rijke verleden en mooie natuur. Vrijdag verwachten we de vriendengroep terug... Veel plezier, vijfde- en zesdeklassers!
Posted on 19 Oct 2015 by Meester Koen
Nieuwe leerling..?
Enkele vijfdeklassers vonden dit kleine springdiertje op onze speelplaats.
Het diertje voelde zich goed thuis op onze school, al hoeft dat niet te verwonderen...op 't Sprinkhaantje!

Posted on 07 Oct 2015 by Meester Koen
vrije dagen volgende week
Beste ouders,

Graag herinneren we u er aan dat het volgende week een korte week is voor onze leerlingen.

Maandag 28 september is het facultatieve verlofdag. Op vrijdag 2 oktober is het BLOMdag. De BLOMdag is een jaarlijkse pedagogische studiedag voor alle leerkrachten van onze scholengemeenschap.

Dit maakt dat alle leerlingen op beide dagen vrijaf hebben.


Met vriendelijke groeten,

Directie en leerkrachten
Posted on 24 Sep 2015 by Meester Koen
Proficiat aan al onze scholenveldlopers!


Het was ook dit jaar een fijne scholenveldloop. De talrijke opkomst maakt dit evenement jaar na jaar de moeite waard. De olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen blijft zeker overeind, vandaar proficiat aan alle deelnemers van onze school!
Posted on 23 Sep 2015 by Meester Koen
Klassikale ouderavond
Beste ouders,

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Alle kinderen hebben ondertussen al kennis gemaakt met hun nieuwe juf of meester en hun nieuwe klas.

In die nieuwe klas staat het komende schooljaar heel wat te gebeuren. Er valt immers heel wat te ontdekken, te leren en te beleven in de komende maanden.

Omdat we het erg belangrijk vinden dat ook u kan kennismaken met die nieuwe klas en de juf of meester van uw kinderen, voorzien we een klassikaal oudercontact op woensdag 16 september 2015.

Om 19.00 uur worden de ouders van eerste- en zesdeklassers verwacht in de klas van hun kind. De juf of meester geeft graag een extra woordje uitleg over het klas- en jaarverloop.

Om 20.00 uur verwachten we alle ouders in de refter van de lagere school, voor een korte voorstelling van alle aanwezige leerkrachten en bijzondere leermeesters.

Nadien kan u in de klas(sen) van uw kind(eren) van het tweede tot het vijfde leerjaar terecht met alle vragen of bemerkingen. U krijgt er ook een infoboekje over het klasverloop van de klas mee. Uiteraard kunnen ook alle bijzondere leermeesters worden aangesproken.

De klassikale ouderavond voor onze kleuters is voorzien op donderdag 24 september. Hierover volgt nog info.

We hopen u te mogen verwelkomen,


Directie en leerkrachten
Posted on 09 Sep 2015 by Meester Koen
Klaar voor een schooljaar met vaart?


Het nieuwe schooljaar geven we graag 'goede vaart' mee. Wie de schoolbrief van augustus er op naleest, vindt zeker de knutselopdracht terug. We kijken erg uit naar de resultaten want we willen het schooljaar spetterend inzetten!

Posted on 27 Aug 2015 by Meester Koen
Wil je kennismaken met onze school?


Inschrijven kan ook tijdens de vakantie!
Tot 7 juli en vanaf 20 augustus kan je op weekdagen op ons schoolsecretariaat terecht voor inschrijvingen tussen 10.00 en 12.00 uur.
Posted on 29 Jun 2015 by Meester Koen
Knap!
De OVSG-toetsen zitten er op. Deze gestandaardiseerde toetsen werden de voorbije dagen afgenomen in nagenoeg alle Gemeentelijke scholen in Vlaanderen.
Met de toetsafname kan nagegaan worden in welke mate scholieren voldoen aan de vooropgestelde eindtermen.

Ondertussen zijn de resultaten van onze school ook doorgestuurd naar OVSG opdat ze kunnen worden vergeleken met het Vlaamse gemiddelde.
We zijn best fier op het feit dat onze leerlingen op alle toetsen hoger scoren dan het Vlaamse gemiddelde.


Dit is een mooie opsteker voor onze leerlingen die hun beste beentje voor hebben gezet voor de OVSG-toetsen en voor het werk van al onze leerkrachten die de leerlingen de voorbije jaren hebben begeleid.

Knap!
Posted on 23 Jun 2015 by Meester Koen
sportdag derde graad
De geplande sportdag van morgen naar het openluchtzwembad van Hamme wordt uitgesteld.
De regen en de lage temperaturen maken een bezoek aan het openluchtzwembad geen aanrader.
Op vrijdag trekken onze vijfde- en zesdeklassers met de fiets naar het zwembad van Dendermonde.
Een brief werd verstuurd via e-mail. Je kan deze ook via 'documenten' nalezen.

Posted on 22 Jun 2015 by Meester Koen
Succes!
De toetsenperiode is gestart. Onze zesdeklassers zetten hun beste beentje voor bij het maken van de OVSG-toetsen.

Veel succes aan onze studerende leerlingen!
Posted on 15 Jun 2015 by Meester Koen
't Sprinkhaantje on stage!
Posted on 08 May 2015 by Meester Koen
Multi-Move
De stage van meester Joachim (LO) zit er op. Hij maakt een filmpje van een leuke multi-move-activiteit. Kijk maar mee!


Posted on 08 May 2015 by Meester Koen
Proficiat 'Oep sem biggenaats'
Afgelopen woensdag speelden de zesdeklassers van 6A met hun ploegje 'Oep sem biggenaats' de finale van de Whizzkids-wedstrijd.

Ze trokken hiervoor naar Nazareth om het tegen vier andere finalisten op te nemen in een wedstrijd waarbij ze niet alleen hun computervaardigheden en kennis dienden in te zetten, maar zich ook een slimme programmeur van de Bee-bot moesten tonen.

Ook meester Luc kreeg een opdracht die meetelde voor het klassement.

Dankzij hun inzet en samenwerking werden de zesdeklassers tweede, op 1 punt van de winnende ploeg.

Ze wonnen een prijzenpakket van ondermeer twee laptops, een smartphone, een uitstap voor de hele klas en een heleboel waardebonnen. We zijn erg fier op de prestatie van onze internet-wizzards!


Posted on 02 May 2015 by Meester Koen
gsm-inzamelactie
Eerder dit jaar hielden we een inzamelactie voor GSM's op onze school. Onze inzameling was een heus succes. Alle schenkers van onze school zorgden voor een puntentotaal dat we konden omruilen voor wel twee laptops, geschonken door Proximus.

Deze pc's krijgen binnenkort een plaatsje in de kleutergang en in klas 2C.

Dankjewel aan alle schenkers!
Posted on 28 Apr 2015 by Meester Koen
Proficiat aan onze vormelingen
Vandaag was het eindelijk zover...

Vormselviering voor onze zesdeklassers. De hele parochieploeg zorgde voor een mooie viering die nog lang zal bijblijven.

Proficiat!

Posted on 26 Apr 2015 by Meester Koen
Zet 'm op, Whizzkids!
Onze zesdeklassers van 6A slaagden er in om in de top vijf van de Whizz-kids wedstrijd te raken. Volgende week spelen ze mee in de finale die doorgaat in Nazareth.

We zijn nu al fier op onze computerknappe bollebozen en duimen voor woensdag...
Posted on 22 Apr 2015 by Meester Koen
Winnaars Spaghettizwier-wedstrijd
Onze ouderraad heeft inmiddels alle deelnameformulieren van de Spaghettizwier-wedstrijd gecontroleerd.

De volgende leerlingen kwamen als winnaar uit de bus. Zij hebben hun prijsje vandaag ontvangen:

- Amber uit 4A
- Luka uit 4A
- Sepp uit de klas van juf Emily
- Yana uit 4A
- Ine uit 4A
- Finn uit de klas van juf Sofie
- Roos uit 3B
- Oone uit 1A
- Kyan uit 1B
- Yenne uit de klas van juf Ingrid

PROFICIAT!
Posted on 01 Apr 2015 by Meester Koen
Gezonde school!
Sinds enkele weken zijn onze kleuters gestart met het poetsen van de tanden op school.
Iedere middag, wanneer de kinderen naar binnen komen, poetsen ze eerst hun tanden voor we verder gaan met de activiteiten.
Ondertussen weet elke kleuter goed hoe dit in zijn werk gaat.
Iedereen neemt zijn eigen tandenborstel, neemt zelf een bekertje water en ruimt nadien alles zelf op.
Het lukt al super goed.
Posted on 24 Mar 2015 by Meester Koen
Eclipsgekte 2015!
Posted on 20 Mar 2015 by Meester Koen
Vastenvoettocht
Onze school stapte op de voorbije vastenvoettocht een sponsorbedrag van 5048,92 euro bij elkaar. Het bedrag werd overgemaakt aan de Vastenvoettocht-organisatie.

We zijn erg fier op dit resultaat en willen alle Buggenhoutse en Opdorpse stappertjes bedanken voor hun inzet bij het rondhalen van de sponsorgelden en bij het stappen van de Vastenvoettocht!
Posted on 16 Mar 2015 by Meester Koen
Spaghettizwier Ouderraad
Beste ouders en familie,

Vorig jaar was onze spaghettizwier een heus succes! Daarom willen we hier graag een traditie van maken en nodigen we jullie uit op onze 2de editie, die doorgaat op zaterdag 28 maart 2015.

Dan kunnen jullie weer met z'n allen gezellig een lekkere spaghetti komen eten. Aan jullie de keuze of jullie 's middags (11.30u tot 13.30u) of 's avonds (17u tot 20u) willen komen smullen. Wie wil komen smullen, kan z'n voorkeur doorgeven via het formulier dat je vindt op onze documenten-pagina:Wij hopen op een talrijke opkomst!
Tot dan!
Directie, leerkrachten en ouderraad.
Posted on 03 Mar 2015 by Meester Koen
Inschrijvingen 2015-2016


Vanaf 2 maart kunnen leerlingen die nog geen broer of zus op onze school hebben, worden ingeschreven.

Om in te schrijven, kan je elke dag tijdens de schooluren (tussen 8.30 uur en 15.30 uur) op ons schoolsecretariaat terecht, of na afspraak. Wie z'n kind wil inschrijven brengt best de SIS-kaart of Kids-ID mee.

Iedereen welkom!
Posted on 25 Feb 2015 by Meester Koen
Carnaval!


Fijne krokusvakantie!
Posted on 13 Feb 2015 by Meester Koen
Gedichtendag 2015
Gedichtendag ging in onze school niet onopgemerkt voorbij! De zesdeklassers van 6B maakten een filmcompositie van mooie gedichten. Knap!

Posted on 30 Jan 2015 by Meester Koen
gsm-inzamelactie
Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Belgacom.
Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen van 26 januari tot 6 februari deponeren in de inzamelbox van Recupel op het schoolsecretariaat.

Waarom inzamelen?
Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?
95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?
Hoe meer toestellen we inzamelen:
- hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
- hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

Voor meer inlichtingen kan je terecht op het secretariaat
Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op http://www.goodplanet.be/gsm
Posted on 23 Jan 2015 by Meester Koen
Inschrijvingen 2015-2016
Ouders die hun kind willen inschrijven voor het schooljaar 2015-2016 kunnen dit doen vanaf 2 februari.
Dit is de eerste inschrijvingsdag voor broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen.

Vanaf 2 maart kunnen ook leerlingen die nog geen broer of zus op onze school hebben, worden ingeschreven.

Om in te schrijven, kan je elke dag tijdens de schooluren (tussen 8.30 uur en 15.30 uur) op ons schoolsecretariaat terecht, of na afspraak. Wie z'n kind wil inschrijven brengt best de SIS-kaart of Kids-ID mee.

Iedereen welkom!
Posted on 15 Jan 2015 by Meester Koen
Onze leefregels staan in de kijker
In januari zetten we onze leefregels nog eens in de kijker. In elke klas - en vandaag ook tijdens de middagpauze - werden de schoolafspraken nog eens besproken.
De komende dagen en weken letten we extra op het naleven ervan: Gaan we in stille rij door de gang? Is onze agenda elke dag gehandtekend? Respecteren we de beurtrol van de balspelen?
De leef- en leerhoudingen op het rapport geven weer of dit al lukt!
Posted on 15 Jan 2015 by Meester Koen
foutje in briefwisseling
Door een foutje in de administratie werd de brief van vorig jaar in verband met de info-avond voor zesdeklassers over het secundair onderwijs op de website geplaatst.
Dit werd ondertussen aangepast. De datum en plaats waarop de info-avond dit schooljaar doorgaat is 27 januari 2015, om 19.30 uur in GC De Pit.

Met excuses,
Posted on 14 Jan 2015 by Meester Koen
Afwezigheid juf Sofie
Om redenen van familiale aard zal juf Sofie tot en met 13 februari afwezig blijven.
Omdat dit toch een langere periode is, zal juf Lieve de klas van juf Sofie overnemen.

Juf Lindsey Van Herrewegen neemt de lestijden kinderverzorging in het klasje van juf Tamara van juf Lieve over.

Juf Dorothy Van den Berghe zal het kleuterturnen van juf Lieve overnemen.

Posted on 08 Jan 2015 by Meester Koen
De beste wensen...
Onze leerlingen kregen, net voor de kerstvakantie, een nieuwe uitdaging voorgeschoteld... Schrijf een persoonlijke wens voor een klasvriend(in), noteer 'm op een papieren steen en kleef 'm op onze vriendschapsmuur.

Ik vond twee vrienden bereid de vriendschapsmuur even te tonen voor de foto. De beste wensen voor een warm 2015!Posted on 20 Dec 2014 by Meester Koen
Pensioen juf Annemie


Vandaag was de laatste werkdag voor onze juf Annemie. We zetten haar in de bloemetjes met een lied, geschenkjes en een grote ruiker bloemen.

Juf Annemie, het ga je goed! We zeggen geen vaarwel, maar wel tot ziens!

Meer foto's in het fotoboek.
Posted on 19 Dec 2014 by Meester Koen
Prettig eindejaar!
Posted on 15 Dec 2014 by Meester Koen
Proficiat 6B!
De kweeterige Halloween-wedstrijd voor scholen was een groot succes.
Uit de vele tekeningen die men op Kweetet.be mocht ontvangen, werd het werk van onze zesdeklassers van 6B gekozen voor de tweede plaats.
Alle leerlingen van 6B ontvangen van de uitgeverij een vriendenboekje.
Proficiat, zesde leerjaar!
Posted on 01 Dec 2014 by Meester Koen
Wie loopt daar over onze speelplaats...?
Vandaag kwam zwarte Piet al eens op bezoek. Hij strooide koekjes, deed gekke toeren en liet een brief achter voor onze kleuters... Hij beloofde om volgende week zeker nog eens terug te komen!

Posted on 28 Nov 2014 by Meester Koen
Stakingsdag 15 december
Op 15 december is een grote staking afgekondigd, waar ook onderwijzend personeel zal aan deelnemen. Die dag zullen alle kinderen op school worden opgevangen door niet-stakende leerkrachten. Waar mogelijk, gaan de normale lessen door. Waar dat niet mogelijk is, worden de leerlingen opgevangen onder toezicht.
Posted on 27 Nov 2014 by Meester Koen
Hapjesdag
We proefden van heerlijke hapjes uit binnen- en buitenland: van Roemeense en Poolse koekjes tot Turkse en Griekse delicatessen... We proefden ook lekkere gerechtjes gemaakt van de resten van ons gezond ontbijt. Een dikke dankjewel aan alle helpende mama's en oma's!

Posted on 21 Nov 2014 by Meester Koen
Gezond ontbijt
Vandaag genoten al onze leerlingen van een heerlijk en gezond ontbijt.
Bekijk zeker ook de foto's in ons foto-album.Dit was enkel mogelijk dankzij deze sponsors:

Bakkerij De Rijcke -- Brood & Banket De Saeger – Spruyt -- Bakkerij Slachmuylders -- Bakkerij Joos -- Drankenhandel Cassiman -- Traiteur Marc & Nadine -- Bakkerij De Ridder -- OKAY Buggenhout –


We willen bij deze alle sponsors bedanken voor hun bijdrage.
Posted on 19 Nov 2014 by Meester Koen
Week van de smaak en week van de individuele oudercontacten
Volgende week gaan er in onze school individuele oudercontacten door. Deze gaan in elke klas op verschillende momenten door. De afspraken met alle ouders werden reeds gemaakt. Je kan een overzicht van alle oudercontactmomenten terugvinden op onze website bij 'meegegeven brieven'.

Volgende week is er ook de 'week van de smaak'. In die periode draait in ’t Sprinkhaantje alles rond gezond leven en gezonde voeding. In alle klassen wordt dan in projectlessen gewerkt rond het belang van gezonde voeding en beweging.

We hebben dit jaar ook een echte stunt voorzien… alle kinderen van onze school krijgen elke dag gratis een lekker stuk fruit. We bedelen daarmee deze week maar liefst 408 kg fruit!

Op 19 november hebben we voor alle leerlingen een gezond ontbijt op school voorzien. Je kind hoeft die morgen thuis niet te ontbijten, maar smult zijn/haar buikje rond met alle lekkers dat die dag voorzien is. Het belooft een gezellige, lekkere en gezonde start van de dag te worden!

Om dit gezond ontbijt praktisch goed te kunnen laten verlopen, willen we vragen dat elk kind zorgt voor bestek, een bordje, een kommetje voor ontbijtgranen, een drinkbeker . Stop alles in een zakje, dan raakt er niets verloren!

Op vrijdag 21 november voorzien we in de voormiddag een bewustmakings-actie: we gaan restjeskoken en multicultureel koken. Restjeskoken betekent dat we met de niet-gebruikte voedingsmiddelen van het gezond ontbijt toch lekkere dingen willen maken.
We staan stil bij voedselconsumptie en voedselverspilling.

We vroegen bovendien een aantal ouders om een lekker ‘vreemd’ hapje te komen maken. Het wordt dus proeven en smullen!
Posted on 13 Nov 2014 by Meester Koen
Herfstweer...
Het herfstweer maakt dat leerlingen die naar school fietsen of stappen, minder zichtbaar zijn. Fluo-hesjes dragen bij tot een betere zichtbaarheid in het verkeer. Word jij ook zo'n fluo-sprinkhaan, net als deze op de tekening die Senne (5A) me bezorgde?

Posted on 08 Nov 2014 by Meester Koen
Nieuw na de herfstvakantie...
Juf Aurélie verwacht een kindje. Samen met haar kijken we uit naar de komst van nieuw leven. Op aanraden van de arts dient juf Aurélie vanaf maandag het werken te onderbreken.

De opdracht van juf Aurélie is erg verscheiden, daarom vind ik het belangrijk alle ouders op de hoogte te brengen van de leerkrachten die de uren van Aurélie zullen invullen tijdens haar afwezigheid.

De lestijden Rooms-Katholieke Godsdienst in Opdorp zullen vanaf de tweede week van november worden ingevuld door juf Isabel Vereeken. In samenspraak met juf Aurélie start zij ook de voorbereidingen van de Eerste Communie.

De lestijden beweging, naast meester Pieter, zal meester Jan Lanckbeen voor zijn rekening nemen. Op zijn vraag, om zijn opdracht niet meer te versnipperen, keert hij terug naar Buggenhout voor de lessen Rooms-Katholieke Godsdienst. Meester Jan vult ook de twee zorguurtjes in het tweede leerjaar A van juf Aurélie in.

De lestijden in het eerste leerjaar A zal juf Karine De Saedeleir op zich nemen.

Juf Aurélie vervangen bleek geen makkelijke opdracht. Bovenstaande regeling zorgt voor een oplossing.

We wensen juf Aurélie een mooie tijd van uitkijken naar dat nieuwe leven en hopen haar binnen enkele maanden terug te zien op school.
Posted on 01 Nov 2014 by Meester Koen
Prettige vakantie!
Posted on 24 Oct 2014 by Meester Koen
Halloween
Vrijdag, net voor de herfstvakantie, krijgen alle leerlingen een rapport mee naar huis.

Diezelfde dag lopen onze vijfde- en zesdeklassers een oriëntatieloop in Buggenhoutbos.

Alle andere leerlingen (van de peuterklas tot het vierde leerjaar) mogen verkleed naar school komen, want 's namiddags houden we een halloweenactiviteit.

Wie zich inschreef voor de halloweentocht van de ouderraad, wordt tussen 18.30 uur en 19.30 uur aan de school verwacht voor een kippenveltocht door Buggenhout...

Posted on 20 Oct 2014 by Meester Koen
Sprinkhaantjeswedstrijd
Een nieuwe opgave voor onze sprinkhaantjeswedstrijd. Onze rijdende fotograaf nam een foto van een huis waar onze driehoek goed zichtbaar is. Herken jij je huisgevel? Kom dan bij meester Koen om een kleine attentie om je te bedanken voor de reclame die jij maakt voor onze school!
Posted on 20 Oct 2014 by Meester Koen
Afwezigheid juf Mireille
Juf Mireille liet weten dat ze nog een tijdje afwezig zal blijven.

Onze leerlingen maakten deze week al kennis met meester Pieter die juf Mireille vervangt. Hij zal ook de volgende weken de turn- en zwemlessen blijven verzorgen.


Posted on 15 Oct 2014 by Meester Koen
Maandpuntje: "Beleefdheid"


Vandaag rondden we de uitdagingen rond 'beleefdheid' af. Onze kinderen verdienden 3 dikke duimen met alle initiatieven rond beleefdheid. Onze zesdeklassers brachten zelfs een Frans liedje over beleefdheid in Parijs, kijk maar mee!
Posted on 13 Oct 2014 by Meester Koen
Halloweentocht ouderraad
Posted on 07 Oct 2014 by Meester Koen
5 oktober, dag van de leraarBeste leerlingen,

Durf jij ook een compliment te geven aan een van je leraren?
Want geef toe: ze doen toch elke dag schitterende dingen!?
Welke leraar wil jij je later nog herinneren?

Stuur hem of haar een bedanking, compliment, anekdote met de webapp www.hartvoormijnleraar.be. Je maakt een foto.
Je bewerkt de foto. Je zet er een boodschap op. Daarna deel je je foto op Facebook, Twitter, of je stuurt een persoonlijke mail. De bedoeling is zoveel mogelijk leraren een compliment bezorgen voor de Dag van de Leraar op vrijdag 3 oktober (5 oktober is de dag van de leraar, maar dat is een zondag).

Doen!
Posted on 28 Sep 2014 by Meester Koen
Scholenveldloop
We zijn erg fier op de prestaties van onze leerlingen tijdens de scholenveldloop!
Kijk maar naar de foto's in ons foto-album!e>
Posted on 24 Sep 2014 by Meester Koen
Sprinkhaantjeswedstrijd
Aan het begin van dit schooljaar kregen alle gezinsoudsten een mooie driehoek met ons schoollogo. Wie reclame maakt voor onze school door deze uit te hangen, maakt kans in de prijzen te vallen.

Onze rijdende fotograaf neemt regelmatig een foto van een woning waar ons logo goed te zien is. Herken jij je woning? Kom dan even langs op het bureau van meester Koen om je prijs in ontvangst te nemen.

Veel succes!

Dit is onze eerste foto:
Posted on 22 Sep 2014 by Meester Koen
Toon je sport op school-dag
Vandaag liep onze speelplaats vol turnsters, ruiters, voetballers, wielrenners, danseressen, tennissers en tennisspeelsters... want het is Toon-je-sport-op-schooldag. Alle kinderen tonen door het dragen van het uniform van hun sportclub van welke sport zij gek zijn. We hopen dat heel wat andere kinderen hiermee de weg naar de sportclub vinden, want sport is tof!
Posted on 17 Sep 2014 by Meester Koen
Welkom!
Vanaf maandag zullen de lessen Protestants-Evangelische Godsdienst door mevrouw Renate Lamparter worden gegeven. De lessen Niet-Confessionele Zedenleer voor de eerste- en de zesdeklassers worden vanaf maandag door juf Laura Vanden Hole gegeven.
Juf Annemie blijft natuurlijk onze zedenleerjuf voor de tweede-, derde-, vierde- en vijfdeklassers.

Welkom, juf Renate en juf Laura!
Posted on 12 Sep 2014 by Meester Koen
Week van de sportclub
Van 13 tot 21 september vindt de Week van de Sportclub plaats. Gedurende een hele week worden de Vlaamse sportclubs en hun werking in de kijker geplaatst.

Op woensdag 17 september vindt de actie Toon je sport@school plaats. Bloso, SVS, ISB en VSF roepen alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen.

Onze school doet mee! Kom jij ook in je sport-outfit naar school?
Posted on 11 Sep 2014 by Meester Koen
Sprinkhaantjeswedstrijd
Vandaag (en morgen) krijgen alle gezinsoudsten opnieuw een sprinkhaantjesdriehoek mee naar huis.

Maak jij ook reclame voor onze school door het schoollogo zichtbaar uit te hangen aan je raam?

Net als vorig jaar rijdt onze fotograaf rond om foto's te nemen van huizen die versierd zijn met ons schoollogo. Wie zijn huisgevel dan herkent op de schoolwebsite, mag bij mij een prijsje komen afhalen!

Posted on 08 Sep 2014 by Meester Koen
Beste leerling, (groot)ouder, sympathisant van onze school,
Bij het begin van het nieuwe jaar horen wensen en goede voornemens.
Het hele schoolteam wenst je vandaag graag een fantastisch 2012!

Het nieuwe jaar brengt voor onze school ook heel wat nieuws! Op het kerstfeest van 22 december verklapte onze directeur Johan Peeters ons dat hij vanaf januari 2012 kiest om te genieten van een welverdiend pensioen. We wensen hem veel mooie dagen toe en hopen dat hij er echt mag van genieten!

Mij werd gevraagd zijn functie waar te nemen en samen met het team te werken aan het verbeterplan opgesteld in functie van de schooldoorlichting van 2013. Deze uitdaging wil ik aangaan omdat ik mij verzekerd weet van de inzet van een team dat ik inmiddels heb leren kennen als een groep hardwerkende professionals dat gelooft in de haalbaarheid van het verbeterplan en het daaraan gekoppelde werk.

Zij verdienen ook dit jaar uw waardering voor hun dagdagelijkse inzet voor het welzijn van de kinderen van onze school.

Toeval of niet, 2012 brengt voor onze school ook een nieuwe website en het moet gezegd, meester Kristof heeft er knap werk van gemaakt! De nieuwe site moet het mogelijk maken als leerling, (groot)ouder of sympathisant ten allen tijde op de hoogte te blijven van wat er leeft in onze school. Om het nieuws uit al onze klassen te kunnen bijhouden, zal je dus regelmatig een kijkje moeten nemen op de site.

Veel klikplezier en...

tot binnenkort!
Posted on 09 Jan 2012 by Meester Koen
Content Management Powered by CuteNews