Helm Op Fluo Top
Bekijk deze foto maar eens goed! De Vlaamse Stichting Verkeerskunde vond deze foto zo leuk dat ze 'm gebruikten op hun website over de campagne 'Helm Op Fluo Top'. Als beloning voor hun inspanning (én omdat het zo'n leuke foto is, natuurlijk) krijgen onze tweedeklassers 6 voetballen toegestuurd.
Knappe prestatie, tweedeklassers!

0 Comments
Posted on 16 May 2017 by Meester Koen
Belangrijke info SPORTSTERRENDAGEN
Beste ouders,

Op 21 april kreeg u een infobrief met betrekking tot de schoolsportdag van vrijdag 12 mei. We willen die dag deelnemen aan de 'Sportsterrendagen' in Gent.

Gezien het programma van de sportsterrendagen (zie www.sportsterrendagen.be) hadden we vooropgesteld tijdig naar Gent te vertrekken.

De busmaatschappij heeft ons vandaag laten weten dat het onmogelijk is bussen te voorzien op de gevraagde uren voor een groep van deze omvang. Omdat het onmogelijk blijkt een andere busmaatschappij in te huren, willen we de vertrekuren aanvaarden die wel mogelijk zijn voor het autocarbedrijf.

Onze leerlingen vertrekken daarom op vrijdag 12 mei om 08.45 uur naar Gent. In Gent zullen ze omstreeks 14.30 uur worden opgehaald. Dit maakt dat de leerlingen tijdens de gewone schooluren kunnen gebracht en afgehaald worden (mits ze geen filehinder ondervinden op de terugreis).

Het spijt ons dit te moeten meedelen. Vanuit de school hebben we de aanvraag voor busvervoer tijdig ingediend en zijn we op zoek gegaan naar alternatieven om alles te kunnen laten doorgaan zoals doorgegeven. Aangezien dit niet mogelijk bleek, zijn we blij dat de sportdag kan doorgaan, zij het in ingekorte versie.
0 Comments
Posted on 10 May 2017 by Meester Koen
Proficiat aan onze vormelingen!
0 Comments
Posted on 07 May 2017 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 31 Mar 2017 by Meester Koen
Eén minuut stilte
Op woensdag 22 maart zullen alle scholen de dag starten met een minuut stilte. Alle onderwijsverstrekkers gaan in op de vraag van Onderwijsminister Hilde Crevits om de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslagen van een jaar geleden in Brussel en Zaventem te herdenken, en met hen alle slachtoffers van aanslagen wereldwijd.

Ook op onze school zijn er leerlingen van wie familieleden of kennissen slachtoffer werden van de aanslagen. Onze minuut stilte wil een symbolisch hart onder de riem zijn.
0 Comments
Posted on 21 Mar 2017 by Meester Koen
Vlaamse week tegen pesten.
Plaagstokken opgelet! De WTPI (Week Tegen Pesten Inspecteur) komt deze week op bezoek! Elke dag kijkt Piet Plaagstok (WTPI) na of iedereen zijn best doet om van onze school een fijne vriendenschool te maken. Elke dag zetten we in op een andere vaardigheid. Op maandag starten we met 'Zeg met een lach goeiedag!'

0 Comments
Posted on 20 Feb 2017 by Meester Koen
Vastenvoettocht-animatie
Juf Griet van de Opdorpse kleuterschool kwam langs op school. Ze vertelde enthousiast over haar vele reizen naar het Afrikaanse continent. Dankzij haar presentatie zijn we allemaal erg gemotiveerd om binnenkort de Vastenvoettocht te stappen!

0 Comments
Posted on 14 Feb 2017 by Meester Koen
Euro Space Center
Onze vijfde- en zesdeklassers vertrokken vanochtend naar het Euro Space Center in Transinne voor een fijne driedaagse waarin ze alles te weten komen over de ruimte en de ruimtevaart. Ze zetten er hun eerste stapjes op de maan (met de maansimulator) en lanceren er hun eigen raket. De eerste beelden vanuit hun ruimtebasis hebben ons ondertussen bereikt... Aan de lachende gezichten kan je wel zien dat het er naar hun zin hebbben!
0 Comments
Posted on 08 Feb 2017 by Meester Koen
Ketnet Koekenbak

Van 18 tot 24 december organiseert Music for life, net zoals vorig jaar, De Warmste Week op het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Ook Ketnet zet zich dit jaar hiervoor extra in en doet mee met de Ketnet-Koekenbak.

Mmmmm klinkt lekker, niet?

Enkele leerlingen van het 5de leerjaar kwamen met het initiatief om hieraan deel te nemen. Afgelopen weken zijn zij met al hun klasgenoten dus aan de slag gegaan om hiervan een klein project te maken. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een goed doel. De leerlingen hebben gekozen om zich dit jaar eens extra in te zetten voor Kom op tegen Kanker. Het lijkt misschien een grote organisatie maar ook deze mensen blijven elke dag onze steun nodig hebben!

Om hen te steunen voorzien de 5de klassers op dinsdag 13 december een reuze dessertenbuffet. De leerlingen gaan thuis aan de slag om voor u en alle kinderen van de school iets lekkers te voorzien. Voor maar 1 euro per stuk kan u proeven van onze lekkernijen.

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om na schooltijd even te blijven plakken voorzien wij voor de kinderen op school reeds een moment onder de middag. Zij zullen als eerste de kans krijgen om van ons buffet te kunnen proeven. Geeft u hen een euro (of meer) mee? Zo kunnen zij al genieten van een heerlijk dessertje.

Loopt het water al uit de mond? Kom dan zeker eens kijken! Want ook u krijgt de kans om te proeven van al dat lekkers. Na schooltijd stellen wij ons buffet ook voor jullie open.

Smullen maar!
0 Comments
Posted on 05 Dec 2016 by Meester Koen
Sint op bezoek!
Sinterklaas vergat ook dit jaar onze leerlingen van Opdorp niet!

Onze zesdeklassers brachten een fijn schouwspel met heksen, Zwarte pieten en Sinterklaas in de hoofdrollen. Het was erg fijn om naar te kijken.

En dan... kwam de echte Sint zomaar op bezoek! Alle kinderen waren erg blij met zijn bezoek en genoten van de dolle fratsen die de Pieten uithaalden!

bekijk de foto's in het fotoboek en op onze Facebookpagina!
0 Comments
Posted on 02 Dec 2016 by Meester Koen
1C, 2C en 2D naar het huis van de Sint!


Onze eerste- en tweedeklassers trokken naar het huis van Sinterklaas in Sint-Niklaas. Het werd een leerrijke uitstap waarbij de Pieten graag als een echte gids toonden wat er allemaal te ontdekken valt.
Onze kinderen keken de ogen uit!
0 Comments
Posted on 23 Nov 2016 by Meester Koen
Fijne herfstvakantie!
Opgewarmd door een heerlijk tasje soep gemaakt door onze tweedeklassers gaan we graag de herfstvakantie in.

Een fijne vakantie!(meer foto's op onze fotopagina)
0 Comments
Posted on 29 Oct 2016 by Meester Koen
Vrijdag dag van de jeugdbeweging
Zet je jeugdbeweging in de kijker en kom in uniform naar school!

0 Comments
Posted on 19 Oct 2016 by Meester Koen
Dag van de leerkracht
Voor de lach van Hanneke
en de blik van Kim,
de giechel van Anneke
en de tranen van Tim.

Om het kusje van Luna,
en de sommen van Lucy,
het zingen van Luka
en het dansen van Romy.

Je hoort het niet vaak,
je hoort het maar zelden
meesters en juffen
zijn rasechte helden!


(vrij naar een gedicht van Carla Huisman)

Juf, meester, voor je dagelijkse inzet, je humor, je troostende woorden, je hulp en je lach voor al onze leerlingen... dankjewel
0 Comments
Posted on 02 Oct 2016 by Meester Koen
Buggenhoutse scholenveldloop 2016
Onder een prachtig blauwe hemel werd vandaag de scholenveldloop gelopen. Het werd een mooie editie, waarbij onze school behoorlijk wat medailles wist binnen te halen. Maar het motto 'deelnemen is belangrijker dan winnen' indachtig wil ik toch alle deelnemers bedanken voor hun inzet en alle supporters voor hun aanmoedigingen. Tot volgend jaar!
0 Comments
Posted on 28 Sep 2016 by Meester Koen
Aan een nieuwe GSM toe? Gooi je oude toestel niet weg!
In januari willen we op onze school opnieuw een GSM-inzamelactie organiseren.
Deze actie, i.s.m. Good Planet (www.goodplanet.be) helpt de afvalberg verkleinen.
Goodplanet vergoedt onze school bovendien door middel van informaticamateriaal.

Is je GSM aan vervanging toe? Gooi 'm dan niet weg, maar bewaar 'm voor onze actie later dit schooljaar!
0 Comments
Posted on 13 Sep 2016 by Meester Koen
De eerste schooldag... met een tas vol ideeën!
Met een hoofd vol leuke nieuwtjes en een tas vol ideeën startten we vandaag het nieuwe schooljaar.
Onze ouderraad had bovendien heerlijke cake en koffie voorzien voor iedereen, wat het weerzien met de vrienden nog feestelijker maakte.
Dankjewel, ouderraad
0 Comments
Posted on 01 Sep 2016 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 05 Jul 2016 by Meester Koen
Eindshow zesde leerjaar
Op de laatste schooldag zorgen onze afscheidnemende zesdeklassers steeds voor een mooie eindshow. Elk jaar is dit een pakkend moment dat niemand onberoerd laat.
Kijk maar mee naar deze twee fragmenten...
meer foto's op onze Facebookpagina!0 Comments
Posted on 01 Jul 2016 by Meester Koen
Roofvogelshow
Vogelkenner Jasper kwam langs met enkele spectaculaire roofvogels. We genoten van hun vliegkunsten en staken zeker iets op van de uitleg van Jasper. Dankjewel, ouderraad, om dit voor ons te voorzien!

0 Comments
Posted on 27 Jun 2016 by Meester Koen
Terugblik op de lolympische spelen... dinsdag 24 mei.
0 Comments
Posted on 29 May 2016 by Meester Koen
Robinson Day: sportdag voor 3de tot 6de leerjaar
0 Comments
Posted on 27 May 2016 by Meester Koen
Baloise Ronde van België - doortocht door Opdorp
0 Comments
Posted on 26 May 2016 by Meester Koen
Moeder-verwen-dag!
0 Comments
Posted on 13 May 2016 by Meester Koen
Afsluiter Kinder- en Jeugdjury
Alle leerlingen die meelazen voor de kinder- en jeugdjury werden door de bib uitgenodigd in GC De Pit om als afsluiter van deze leeswedstrijd enkele jeugdauteurs te ontmoeten en te horen hoe hun boeken tot stand komen.
Het was een fijne kennismaking en de aanwezige leerlingen genoten volop van hun verhalen en tekenkunsten.
0 Comments
Posted on 24 Apr 2016 by Meester Koen
Speelplaatsverfraaiing
Beste ouders en sympathisanten,

Daar is de lente, daar is de zon…
Wie heeft het nog niet gemerkt. De lente is in het land! Bomen, planten, bloemen, struiken, velden en weiden staan in volle bloei en kleuren (zowel letterlijk als figuurlijk) ons leven.
De ontluikende natuurpracht is werkelijk een streling voor al onze zintuigen.
Alleen … onze speelplaats lijkt de enige plek die verstoken blijft van al dit ontluikend groen.
Daarom heeft ons leerkrachtenteam i.s.m. met vzw. Natuurpunt de hoofden bij elkaar gestoken om onze speelplaats een echte lentebeurt te geven.
De bedoeling is om de speelplaats “op te fleuren” en een natuurvriendelijker karakter te creëren. Dat is geen vanzelfsprekende opdracht als men bedenkt dat onze school over een kleine speeloppervlakte beschikt voor 170 kinderen.
Bijgevolg vergde het heel wat denkwerk om de speelplaats in een groen jasje te steken zonder de speelzones te verkleinen.
Over de concrete uitwerking van dit project willen we vooralsnog niet veel kwijt. Dit blijft nog even een verrassing.
Zoals steeds mikt onze school op een “vruchtbare” samenwerking met ouders, grootouders en sympathisanten.
Aan dergelijke initiatieven is uiteraard een kostenplaatje verbonden. Vermits wij alles in het werk stellen om de financiële uitgaven te beperken, doen wij beroep op jullie “logistieke steun”. Wij zijn nog op zoek naar volgende zaken :

- stenen bloempotten +
- stenen schaaltjes (onderzetters)
- (hang)bloembakken
- houtverf
- rubberverf
- betonverf
- houten wijnkistjes
- houten klompen
- rubberen laarsjes
- groentebakken

Mocht u thuis dergelijke materialen op reserve hebben, laat het ons gerust weten, alle kleine beetjes helpen. Ook overschotjes zijn welkom. Heeft iemand een goed voorstel : Hou ons op de hoogte!
Uiteraard zal de verfraaiing van de speelplaats niet enkel een zaak zijn van de leerkrachten maar zullen de oudere kinderen hierin een cruciale rol vertolken.
Wees dus niet verwonderd als uw spruit deze dagen met “groene vingers” thuiskomt!

Directie en leerkrachten
0 Comments
Posted on 20 Apr 2016 by Meester Koen
Pedagogische studiedag
Op vrijdag 15 april is er een pedagogische studiedag voorzien.
Alle leerlingen hebben hierdoor een dagje vrijaf.
De juffen en meesters verdiepen zich in het gebruik van de iPad...
0 Comments
Posted on 13 Apr 2016 by Meester Koen
aanslagen Brussel
De aanslagen in Brussel vereisen dat we u informeren over de veiligheid van uw kind op school en over hoe u met uw kind kan spreken over deze vreselijke gebeurtenissen.
We willen onze leerlingen niet onnodig bang maken maar houden de komende dagen de schoolpoorten zeker gesloten.

We beschikken op school ook over een noodplan voor het geval zich noodsituaties voordoen.
Alle leerlingen blijven binnen de schoolgebouwen. Het afhalen van leerlingen om 's middags thuis te gaan eten is mogelijk.

We ontvingen nog geen richtlijnen van het ministerie van Onderwijs die bijkomende maatregelen vragen.
Wellicht zullen vandaag en morgen heel wat vragen komen vanuit de kinderen. Het lijkt ons goed om dit gesprek aan te gaan op een manier die geen onnodige ongerustheid veroorzaakt.

Ouders die hierbij ondersteuning willen kunnen zeker antwoorden vinden op hun vragen via deze link: https://www.klasse.be/32165
We zijn er van overtuigd dat deze aanslagen niet hoeven te leiden tot paniek, maar nemen wel onze voorzorgsmaatregelen.

Met vriendelijke groeten,

Directie en leerkrachten
0 Comments
Posted on 22 Mar 2016 by Meester Koen
Info-avond
0 Comments
Posted on 28 Jan 2016 by Meester Koen
Boerderijklassen


Onze eersteklassers zijn vertrokken voor twee daagjes boerderijplezier. Een ijzige morgen kon niet verhinderen dat ze blijgezind zingend vertrokken.

Omstreeks elf uur zijn de leerlingen goed in Wortel aangekomen. De kamers zijn al verkend en de valiezen uitgepakt.

Het beloven twee geweldige dagen te worden!

0 Comments
Posted on 18 Jan 2016 by Meester Koen
Fijn eindejaar!
Onze leerlingen zongen zo maar eventjes 800 euro bij elkaar ten voordele van het VOC in Malderen.
Nadien werden ze vergast op een heerlijke kerstbrunch geschonken door de Opdorpse ouderraad. Na het zingen en wandelen had iedereen natuurlijk nog veel meer honger dan gewoonlijk, wat maakte dat de aangeboden soep en broodjes smos meer dan welkom waren.

Het was een geslaagde afsluiter van het trimester en een fijne start van de kerstvakantie.

Nog net voor het einde van de dag is het geld van het sterzingen plechtig overhandigd aan Mark en Franky van het VOC!

0 Comments
Posted on 18 Dec 2015 by Meester Koen
Sint en Piekenot...
Vandaag kwam Sinterklaas naar Opdorp.
Na een spetterende K3-pietenshow, waarbij de gekste pieten van het land op zoek gingen naar een derde Piet, kwam Piekenot naar school om een super-mega-leuk dansfeest te organiseren.
Iedereen genoot. Het was een prachtige dag...

0 Comments
Posted on 04 Dec 2015 by Meester Koen
Fijne herfstvakantie!
De herfstvakantie is begonnen. Het belooft een mooie, warme en zonnige week te worden. We wensen alle leerlingen een leuke tijd, welverdiend na die eerste schoolweken!
0 Comments
Posted on 31 Oct 2015 by Meester Koen
Bijna herfstvakantie!
Binnen enkele dagen begint de herfstvakantie.

Alle leerlingen krijgen vrijdag hun rapportje mee naar huis.

Onze tweede- en derdeklassers zorgen bovendien voor een fijne verrassing voor alle ouders: zij maken vrijdag lekkere pompoensoep en bieden deze graag aan na schooltijd.

Kom ze proeven, want onze leerlingen maken soep volgens het beste recept!
0 Comments
Posted on 27 Oct 2015 by Meester Koen
Leescaravan

U heeft misschien de leescaravan van uitgeverij Plantyn op onze speelplaats opgemerkt?

Het voorbije schooljaar en ook dit schooljaar maken we van lezen een prioriteit op school. We proberen op allerlei manieren te werken aan een betere leestechniek en het verhogen van het leesplezier.

Dat doen we ondermeer door het bibliotheekbezoek, een aantrekkelijke klasbib, het organiseren van niveaulezen en tutorlezen,... en ook het ontvangen van de leescaravan!

De leescaravan blijft deze week op onze speelplaats staan. Elke dag ontvangt zij andere klassen om even tijd vrij te maken voor een zalig leesmomentje!
Zo genieten we van (voor)lezen op school in een decor alsof het vakantie is!

0 Comments
Posted on 14 Oct 2015 by Meester Koen
vrije dagen volgende week
Beste ouders,
​

Graag herinneren we u er aan dat het volgende week een korte week is voor onze leerlingen.

Maandag 28 september is het facultatieve verlofdag. Op vrijdag 2 oktober is het BLOMdag. De BLOMdag is een jaarlijkse pedagogische studiedag voor alle leerkrachten van onze scholengemeenschap.

Dit maakt dat alle leerlingen op beide dagen vrijaf hebben.

​
Met vriendelijke groeten,

Directie en leerkrachten
0 Comments
Posted on 24 Sep 2015 by Meester Koen
Proficiat aan al onze scholenveldlopers!


Het was ook dit jaar een fijne scholenveldloop. De talrijke opkomst maakt dit evenement jaar na jaar de moeite waard. De olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen blijft zeker overeind, vandaar proficiat aan alle deelnemers van onze school!
0 Comments
Posted on 23 Sep 2015 by Meester Koen
Pannenkoekenbak op 4 oktober, hou de datum vrij!
0 Comments
Posted on 14 Sep 2015 by Meester Koen
Klassikale ouderavond

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Alle kinderen hebben ondertussen al kennis gemaakt met hun nieuwe juf of meester en hun nieuwe klas.

In die nieuwe klas staat het komende schooljaar heel wat te gebeuren. Er valt immers heel wat te ontdekken, te leren en te beleven in de komende maanden.

Omdat we het erg belangrijk vinden dat ook u kan kennismaken met die nieuwe klas en de juf of meester van uw kinderen, voorzien we een klassikaal oudercontact op dinsdag 15 september 2015.

Om 18.45 uur worden de ouders van onze zesdeklassers verwacht in de klas van juf Tania.
Om 19.00 uur worden de ouders van alle eersteklassers verwacht in de klas van juf Lien.

De juffen geven graag een extra woordje uitleg over het klas- en jaarverloop.

Om 20.00 uur verwachten we alle ouders in de refter van de lagere school, voor een korte voorstelling van alle aanwezige leerkrachten en bijzondere leermeesters. Nadien kan u in de klas(sen) van uw kind(eren) van het tweede tot het vijfde terecht met alle vragen of bemerkingen. U krijgt er ook een infoboekje over het klasverloop van de klas mee. Uiteraard kunnen ook alle bijzondere leermeesters worden aangesproken.

We hopen u te mogen ontmoeten,


Directie en leerkrachten

0 Comments
Posted on 10 Sep 2015 by Meester Koen
Klaar voor een schooljaar met vaart?

Vandaag kwamen onze nieuwe eersteklassertjes al eens langs om kennis te maken met hun nieuwe juf en hun nieuwe klas.

Wie de brief die vorige woensdag werd verstuurd goed las, heeft de knutselopdracht vast gelezen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten, want we zijn klaar voor een schooljaar met goede vaart!
0 Comments
Posted on 28 Aug 2015 by Meester Koen
Inschrijven in de grote vakantie
Ook in de zomermaanden kan je inschrijven in onze school.
Dit kan tot 3 juli en vanaf 24 augustus, telkens tussen 13.30 en 15.30 uur op het schoolsecretariaat.

Iedereen welkom!
0 Comments
Posted on 29 Jun 2015 by Meester Koen
knap!
De OVSG-toetsen zitten er op. Deze gestandaardiseerde toetsen werden de voorbije dagen afgenomen in nagenoeg alle Gemeentelijke scholen in Vlaanderen.
Met de toetsafname kan nagegaan worden in welke mate scholieren voldoen aan de vooropgestelde eindtermen.

Ondertussen zijn de resultaten van onze school ook doorgestuurd naar OVSG opdat ze kunnen worden vergeleken met het Vlaamse gemiddelde.
We zijn best fier op het feit dat onze leerlingen op alle toetsen hoger scoren dan het Vlaamse gemiddelde.


Dit is een mooie opsteker voor onze leerlingen die hun beste beentje voor hebben gezet voor de OVSG-toetsen en voor het werk van al onze leerkrachten die de leerlingen de voorbije jaren hebben begeleid.

Knap!
0 Comments
Posted on 23 Jun 2015 by Meester Koen
Succes!
De toetsenperiode is gestart. Onze zesdeklassers zetten hun beste beentje voor bij het maken van de OVSG-toetsen.

Veel succes aan onze studerende leerlingen!
0 Comments
Posted on 15 Jun 2015 by Meester Koen
Dries Stars Festival
0 Comments
Posted on 08 May 2015 by Meester Koen
Heb jij al kaarten voor ons filmfestival?
Op 30 mei houden we een groots filmfestival op school.
Alle leerlingen tonen hun kunnen en dingen mee voor de gegeerde Oscarbeeldjes...

Wie zich nog geen kaarten aanschafte, kan dit nog doen. De brief met inschrijvingsmogelijkheid staat online (onder documenten).

We verwachten jou!
0 Comments
Posted on 06 May 2015 by Meester Koen
gsm-inzamelactie
Eerder dit jaar hielden we een inzamelactie voor GSM's op onze school. Onze inzameling was een heus succes. Alle schenkers van onze school zorgden voor een puntentotaal dat we konden omruilen voor wel twee laptops, geschonken door Proximus.

Deze pc's krijgen binnenkort een plaatsje in de kleutergang van 't Sprinkhaantje en in klas 2C. Dankjewel aan alle schenkers!
0 Comments
Posted on 28 Apr 2015 by Meester Koen
Proficiat aan onze vormelingen
Gisteren was het eindelijk zover...

Vormselviering voor onze zesdeklassers. De hele parochieploeg zorgde voor een mooie viering die nog lang zal bijblijven.

Proficiat!

0 Comments
Posted on 26 Apr 2015 by Meester Koen
Filmfestival
Binnenkort plannen we een groots gebeuren... een echt filmfestival!

De voorbereidingen zijn volop aan de gang. Volgende week komt een brief met meer info mee met alle gezinsoudsten.

Toch willen we een hulpvraag die we al eerder stelden nog eens herhalen: ouders of oud-leerlingen die ons een handje kunnen helpen bij het monteren van filmpjes zijn nog steeds welkom. Kan je overweg met MovieMaker en wil je een filmpje van een leerjaar helpen monteren? Laat het ons weten met een mailtje naar directie@gbsbuggenhout.be!
0 Comments
Posted on 24 Apr 2015 by Meester Koen
Proficiat, juf Jessica!
Onze juf Jessica is bevallen van een tweede kindje.

Zeno krijgt er een broertje bij.
Feo is de naam.

Proficiat!
0 Comments
Posted on 23 Apr 2015 by Meester Koen
EHBO op school
Het Rode Kruis van Buggenhout kwam met de ziekenwagen tot op de speelplaats gereden, om onze vijfde- en zesdeklassers een lesje EHBO bij te brengen dat ze niet gauw zullen vergeten. De nepwonden zagen er levensecht uit en de wondzorg die de leerlingen toedienden ook!
0 Comments
Posted on 30 Mar 2015 by Meester Koen
Oefenen voor onze opendeur...
Er wordt druk geoefend voor de opendeur: dansen, zingen, toneelspelen... overal gonst het van de creativiteit!
Het resultaat belooft meer dan de moeite waard te worden...

0 Comments
Posted on 24 Mar 2015 by Meester Koen
Eclipsgekte 2015!
We waren er klaar voor... Met ons brilletje op de neus konden we de zon-eclips goed waarnemen. De papa van Ward bracht een grote zelfbouwsterrekijker mee, waarmee we ook de hemel mochten afspeuren.

Wat een fantastisch fenomeen!Meer foto's in ons foto-album.
0 Comments
Posted on 20 Mar 2015 by Meester Koen
Vastenvoettocht
Onze school stapte op de voorbije vastenvoettocht een sponsorbedrag van 5048,92 euro bij elkaar. Het bedrag werd overgemaakt aan de Vastenvoettocht-organisatie.

We zijn erg fier op dit resultaat en willen alle Buggenhoutse en Opdorpse stappertjes bedanken voor hun inzet bij het rondhalen van de sponsorgelden en bij het stappen van de Vastenvoettocht!
0 Comments
Posted on 16 Mar 2015 by Meester Koen
Talent voor filmfestival gezocht...


Deze brief doet sinds kort de ronde in onze school. Er wordt talent gezocht voor een heus filmfestival. Een uitdaging die onze leerlingen beslist aankunnen! Wordt vast vervolgd...
0 Comments
Posted on 06 Mar 2015 by Meester Koen
Inschrijvingen 2015-2016
Vanaf 2 maart kunnen leerlingen die nog geen broer of zus op onze school hebben, worden ingeschreven.

Om in te schrijven, kan je elke dag tussen 8.00 en 10.00 uur op ons schoolsecretariaat terecht, of na afspraak. Wie z'n kind wil inschrijven brengt best de SIS-kaart of Kids-ID mee.

Iedereen welkom!
0 Comments
Posted on 25 Feb 2015 by Meester Koen
Carnaval!
Carnaval werd een echt kinderfeest... 's Voormiddags zorgden onze sloebers er voor dat ze - door goed samen te werken - alle opdrachten tot een goed eind brachten. 's Namiddags stapten we mee in stoet rond de Dries. Ook de kleuterschool was van de partij. Bekijk de foto's in ons foto-album!Fijne krokusvakantie!
0 Comments
Posted on 13 Feb 2015 by Meester Koen
Nieuws uit het Euro Space Center...
Onze vijfde- en zesdeklassers hebben er inmiddels hun eerste dagje in het ESC opzitten.
Na een lange rit kwamen ze toe in Transinne waar ze tijd kregen om het centrum wat te verkennen en zich te installeren in de kamers. Alle kinderen hielpen hun kamergenoten. Een dikke pluim voor deze toffe vriendengroep!

Vanmiddag stond er een rijstschotel op het menu. Dat ruimtereizen reuzehonger geeft blijkt nog maar weer! Er moest zelfs extra brood worden aangebracht om alle hongerige magen te stillen.

's Namiddags mocht een eerste groepje kennismaken met verschillende simulatoren. De moon-walk en de ronddraaiende evenwichtsmachine maakten indruk op de leerlingen.

De overige groepjes werkten in het labo aan de raket die ze vrijdag zullen lanceren. Tijdens hun sessie volgden ze live de lancering van de VEGA-raket van de ESA via het internet. De raketbouwers in spe werkten hierdoor nog gedrevener aan hun vliegend tuig...

Vanavond staat er nog lasagne op het menu en is er nog een infomomentje over de ruimtemissie die ze morgen moeten volbrengen. Er is ook nog tijd voor ontspanning en dan... komt het zandmannetje...?

Bekijk al enkele foto's in het foto-album.
0 Comments
Posted on 11 Feb 2015 by Meester Koen
Een inspecteur op bezoek!
Deze morgen was het voor velen even schrikken bij het binnenkomen van de school... Inspecteur Goegedrag stond net achter de poort om te controleren wie een fluo-hesje draagt, wie tijdig naar school komt....

De inspecteur wist mee te delen dat al heel wat kinderen goed in orde zijn, maar dat verbetering zeker mogelijk is.

Dankjewel, inspecteur Goegedrag!

0 Comments
Posted on 30 Jan 2015 by Meester Koen
Gedichtendag
Vandaag is het gedichtendag. Een tijdje terug schreef de Buggenhoutse bib een gedichtenwedstrijd uit voor zesdeklassers. Onze zesdeklassers namen deel en vielen in de prijzen. Rune, Bram en Alexis mochten zelfs hun gedicht voordragen voor de aanwezigen.
Zij kregen een mooie gedichtenposter en een diploma. De klas ontving een inspirerende dichtbundel.
We zijn erg fier op onze talentrijke zesde klas!


Bekijk de foto's in het foto-album
0 Comments
Posted on 29 Jan 2015 by Meester Koen
gsm-inzamelactie
Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Belgacom.
Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen van 26 januari tot 6 februari deponeren in de inzamelbox van Recupel op het schoolsecretariaat.

Waarom inzamelen?
Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?
95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?
Hoe meer toestellen we inzamelen:
- hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
- hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

Voor meer inlichtingen kan je terecht op het secretariaat
Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op de site van GoodPlanet.
Alvast bedankt voor jullie inzet!0 Comments
Posted on 23 Jan 2015 by Meester Koen
Inschrijvingen 2015-2016
Ouders die hun kind willen inschrijven voor het schooljaar 2015-2016 kunnen dit doen vanaf 2 februari.
Dit is de eerste inschrijvingsdag voor broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen.

Vanaf 2 maart kunnen ook leerlingen die nog geen broer of zus op onze school hebben, worden ingeschreven.

Om in te schrijven, kan je elke dag tussen 8.00 en 10.00 uur op ons schoolsecretariaat terecht, of na afspraak. Wie z'n kind wil inschrijven brengt best de SIS-kaart of Kids-ID mee.

Iedereen welkom!

0 Comments
Posted on 15 Jan 2015 by Meester Koen
foutje in briefwisseling
Door een foutje in de administratie werd de brief van vorig jaar in verband met de info-avond voor zesdeklassers over het secundair onderwijs op de website geplaatst.
Dit werd ondertussen aangepast. De datum en plaats waarop de info-avond dit schooljaar doorgaat is 27 januari 2015, om 19.30 uur in GC De Pit.

Met excuses,
0 Comments
Posted on 14 Jan 2015 by Meester Koen
prettig eindejaar
0 Comments
Posted on 15 Dec 2014 by Meester Koen
Stakingsdag 15 december
Op 15 december is een grote staking afgekondigd, waar ook onderwijzend personeel zal aan deelnemen. Die dag zullen alle kinderen op school worden opgevangen door niet-stakende leerkrachten. Waar mogelijk, gaan de normale lessen door. Waar dat niet mogelijk is, worden de leerlingen opgevangen onder toezicht.
0 Comments
Posted on 27 Nov 2014 by Meester Koen
Week van de smaak
Volgende week is het de 'week van de smaak'.

We hebben dit jaar, voor de week van de smaak, een echte stunt voorzien… alle kinderen van onze school krijgen elke dag gratis een lekker stuk fruit.

We bedelen daarmee deze week maar liefst 408 kg fruit!
0 Comments
Posted on 13 Nov 2014 by Meester Koen
We gaan lekker buitenspelen...
Met deze woorden zetten onze leerlingen het lied in dat meester Kurt speciaal voor de gelegenheid schreef bij de officiële opening van het speeltuig op de Dries. Het was een mooi moment en het speeltuig werd bovendien officieel ingespeeld!

0 Comments
Posted on 09 Nov 2014 by Meester Koen
Nieuw na de herfstvakantie...
Juf Aurélie verwacht een kindje. Samen met haar kijken we uit naar de komst van nieuw leven. Op aanraden van de arts dient juf Aurélie vanaf maandag het werken te onderbreken.

De opdracht van juf Aurélie is erg verscheiden, daarom vind ik het belangrijk alle ouders op de hoogte te brengen van de leerkrachten die de uren van Aurélie zullen invullen tijdens haar afwezigheid.

De lestijden Rooms-Katholieke Godsdienst in Opdorp zullen vanaf de tweede week van november worden ingevuld door juf Isabel Vereeken. In samenspraak met juf Aurélie start zij ook de voorbereidingen van de Eerste Communie.

De lestijden beweging, naast meester Pieter, zal meester Jan Lanckbeen voor zijn rekening nemen. Op zijn vraag, om zijn opdracht niet meer te versnipperen, keert hij terug naar Buggenhout voor de lessen Rooms-Katholieke Godsdienst. Meester Jan vult ook de twee zorguurtjes in het tweede leerjaar A van juf Aurélie in.

Juf Aurélie vervangen bleek geen makkelijke opdracht. Bovenstaande regeling zorgt voor een oplossing.

We wensen juf Aurélie een mooie tijd van uitkijken naar dat nieuwe leven en hopen haar binnen enkele maanden terug te zien op school.
0 Comments
Posted on 01 Nov 2014 by Meester Koen
Prettige vakantie!
0 Comments
Posted on 24 Oct 2014 by Meester Koen
Afwezigheid juf Mireille
Juf Mireille liet weten dat ze nog een tijdje afwezig zal blijven.

Onze leerlingen maakten deze week al kennis met meester Pieter die juf Mireille vervangt. Hij zal ook de volgende weken de turn- en zwemlessen blijven verzorgen.
0 Comments
Posted on 15 Oct 2014 by Meester Koen
5 oktober, dag van de leraarBeste leerlingen,

Durf jij ook een compliment te geven aan een van je leraren?
Want geef toe: ze doen toch elke dag schitterende dingen!?
Welke leraar wil jij je later nog herinneren?

Stuur hem of haar een bedanking, compliment, anekdote met de webapp www.hartvoormijnleraar.be. Je maakt een foto.
Je bewerkt de foto. Je zet er een boodschap op. Daarna deel je je foto op Facebook, Twitter, of je stuurt een persoonlijke mail. De bedoeling is zoveel mogelijk leraren een compliment bezorgen voor de Dag van de Leraar op vrijdag 3 oktober (5 oktober is de dag van de leraar, maar dat is een zondag).

Doen!
0 Comments
Posted on 28 Sep 2014 by Meester Koen
scholenveldloop
We zijn erg fier op de prestaties van onze leerlingen tijdens de scholenveldloop!
Kijk maar naar de foto's in ons foto-album!0 Comments
Posted on 24 Sep 2014 by Meester Koen
Week van de sportclub
Woensdag liep onze speelplaats vol turnsters, ruiters, voetballers, wielrenners, danseressen, tennissers en tennisspeelsters... want het is Toon-je-sport-op-schooldag. Alle kinderen tonen door het dragen van het uniform van hun sportclub van welke sport zij gek zijn. We hopen dat heel wat andere kinderen hiermee de weg naar de sportclub vinden, want sport is tof!Meer foto's in ons foto-album!
0 Comments
Posted on 19 Sep 2014 by Meester Koen
Week van de sportclub
Van 13 tot 21 september vindt de Week van de Sportclub plaats. Gedurende een hele week worden de Vlaamse sportclubs en hun werking in de kijker geplaatst.

Op woensdag 17 september vindt de actie Toon je sport@school plaats. Bloso, SVS, ISB en VSF roepen alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen.

Onze school doet mee! Kom jij ook in je sport-outfit naar school?
0 Comments
Posted on 11 Sep 2014 by Meester Koen
Nieuwe datum klassikaal oudercontact
De datum van ons klassikaal oudercontact lag vast op vrijdag 19 september. Om quizfanaten de kans te geven deel te nemen aan de quiz die de vrije kleuterschool die avond organiseert, hebben we de datum van ons klassikaal oudercontact verplaatst naar donderdag 18 september.

Meer info kan je lezen in de brief (zie onder 'meegegeven brieven') die alle leerlingen meekrijgen naar huis.
0 Comments
Posted on 09 Sep 2014 by Meester Koen
En de ballon vloog naar...
De eerste schooldag lieten onze eersteklassers een ballon de lucht in.
De ballon van Jannes vloog tot in Wolvertem. De ballon van Kyana raakte tot in Meise.
Maar de ballon van Lore, die kwam in Frankrijk (Granville!) terecht.
Zij is daarmee de winnares van onze ballonwedstrijd.
Ze krijgt een leuk cd-rompakketje, proficiat!
0 Comments
Posted on 09 Sep 2014 by Meester Koen
Beste leerling, (groot)ouder, sympathisant van onze school,
Bij het begin van het nieuwe jaar horen wensen en goede voornemens.
Het hele schoolteam wenst je vandaag graag een fantastisch 2012!

Het nieuwe jaar brengt voor onze school ook heel wat nieuws! Op het kerstfeest van 22 december verklapte onze directeur Johan Peeters ons dat hij vanaf januari 2012 kiest om te genieten van een welverdiend pensioen. We wensen hem veel mooie dagen toe en hopen dat hij er echt mag van genieten!

Mij werd gevraagd zijn functie waar te nemen en samen met het team te werken aan het verbeterplan opgesteld in functie van de schooldoorlichting van 2013. Deze uitdaging wil ik aangaan omdat ik mij verzekerd weet van de inzet van een team dat ik inmiddels heb leren kennen als een groep hardwerkende professionals dat gelooft in de haalbaarheid van het verbeterplan en het daaraan gekoppelde werk.

Zij verdienen ook dit jaar uw waardering voor hun dagdagelijkse inzet voor het welzijn van de kinderen van onze school.

Toeval of niet, 2012 brengt voor onze school ook een nieuwe website en het moet gezegd, meester Kristof heeft er knap werk van gemaakt! De nieuwe site moet het mogelijk maken als leerling, (groot)ouder of sympathisant ten allen tijde op de hoogte te blijven van wat er leeft in onze school. Om het nieuws uit al onze klassen te kunnen bijhouden, zal je dus regelmatig een kijkje moeten nemen op de site.

Veel klikplezier en...

tot binnenkort!
0 Comments
Posted on 09 Jan 2012 by Meester Koen
Content Management Powered by CuteNews